Κεντρική NBA Λου Γουίλιαμς: Ο φόβος κι ο τρόμος των αντιπάλων από τον πάγκο! (vid)
NBA

Λου Γουίλιαμς: Ο φόβος κι ο τρόμος των αντιπάλων από τον πάγκο! (vid)

lou williams

Ο Λου Γουίλιαμς έχει δώσει μια τελείως διαφορετική, δική του διάσταση στην έννοια: “Σκοράρισμα από τον πάγκο”. Ο μικρόσωμος -πλην θαυματουργός- άσος των Κλίπερς έχει κατακτήσει δύο φορές το βραβείο του 6ου Παίκτη της Χρονιάς, η φετινή είναι η 5η σερί σεζόν για εκείνον με +15 πόντους ανά αγώνα, ερχόμενος κατά κύριο λόγο στα παιχνίδια ως αναπληρωματικός ενώ πέρσι, έσπασε τα κοντέρ με 22.6 πόντους ανά αγώνα, ξεκινώντας βασικός μόνο στα 19 από τα 79 ματς που αγωνίστηκε!

Εντός της φετινής χρονιάς, ο Γουίλιαμς είναι ξανά ο εαυτός του, βάζοντας 19.8 πόντους ανά παιχνίδι και μοιράζοντας 5.4 ασίστ σε 26.4 λεπτά συμμετοχής, ερχόμενος αυστηρά από τον πάγκο, καθώς δεν έχει δώσει το παρών ως βασικός σε κανένα παιχνίδι! Μαζί με τον Ντέρικ Ρόουζ, αποτελούν τα φαβορί για τον τίτλο του 6ου Παίκτη της Χρονιάς και σε περίπτωση που ο Γουίλιαμς τα καταφέρει, θα γίνει ο δεύτερος παίκτης στα χρονικά -μετά τον Τζαμάλ Κρόφορντ– που θα το έχει στο παλμαρέ του 3 φορές.

Υπάρχει, όμως, μια έτερη κατηγορία, στην οποία ο Γουίλιαμς ξεπέρασε τον Κρόφορντ: Πρόκειται για τη λίστα με τους πρώτους σκόρερ όλων των εποχών, στα παιχνίδια που οι παίκτες έρχονται από τον πάγκο. Μετά τα χθεσινά του κατορθώματα κόντρα στους Θάντερ, ο “Sweet Lou” έφθασε τους 11.120 πόντους καριέρας από τον πάγκο κι ανέβηκε στη 2η θέση στα χρονικά της λίγκας! Η κορυφή, μάλιστα, ίσως αποτελέσει υπόθεση ενός αγώνα, καθώς ο Ντελ Κάρι προπορεύεται του Γουίλιαμς κατά μόλις 27 πόντων!

Το “κλειδί” που άνοιξε τη 2η θέση της εν λόγω λίστας για τον Γουίλιαμς ήταν οι 40 πόντοι που σημείωσε χθες κόντρα στους Θάντερ. Χάρη στα κατορθώματα του 32χρονου γκαρντ, οι Κλίπερς πήραν μια σπουδαία νίκη με 118-110, βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 38-29 και κλείνουν το μάτι στα φετινά πλέι-οφ, όντας 7οι στη Δύση και 4.5 νίκες πάνω από τους 9ους, Σακραμέντο Κινγκς!

Ο Γουίλιαμς είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (9/18 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 10/15 βολές), πέτυχε 19 πόντους στη 2η περίοδο ενώ πήρε το “όπλο” του και στις clutch συνθήκες, όντας ο ξεκάθαρος go-to σκόρερ των Κλίπερς στα κρίσιμα σημεία. Το ένστικτο του σκόρερ βρίσκεται μέσα του σε εκτεταμένο βαθμό, καθώς έμπαινε στο καλάθι δίχως φόβο, σκόραρε κι από τις δύο πλευρές του γηπέδου ενώ, πήρε και τα αγαπημένα του σουτάκια, στα οποία “πέφτει” προς τα αριστερά.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Γουίλιαμς δεν ήταν μόνος του στο ματς, με τον Ντανίλο Γκαλινάρι να σκοράρει 34 πόντους με 10/19 σουτ και 12/15 βολές (15 πόντοι στην 1η περίοδο) ενώ ο Πάτρικ Μπέβερλι ήταν άποντος αλλά μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ κι έπαιξε εξουθενωτική (κι εκνευριστική) άμυνα πάνω στον σούπερ-σταρ των Θάντερ, Πολ Τζορτζ (5/16 σουτ).

Τα highlights του Λου Γουίλιαμς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…