Κεντρική NBA Κλέι Τόμπσον και Στεφ Κάρι: Το κορυφαίο shooting δίδυμο όλων των εποχών!
NBA

Κλέι Τόμπσον και Στεφ Κάρι: Το κορυφαίο shooting δίδυμο όλων των εποχών!

curry thompson

Με τον Κλέι Τόμπσον να σκοράρει 30 πόντους με 5/10 τρίποντα, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έκαναν δικό τους το ντέρμπι με τους Χιούστον Ρόκετς, νικώντας με 106-104 και “σπάζοντας” το σερί 9 νικών της “αρμάδας” του Τζέιμς Χάρντεν. Οι “dubs” παραμένουν 1οι στη Δύση με ρεκόρ 46-21 κι ο Τόμπσον κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα σπουδαίο ρεκόρ, το οποίο μονάχα ο “διόσκουρός” του, Στεφ Κάρι μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει επαναλάβει στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, με τα 5 εύστοχα τρίποντά του στην αναμέτρηση, ο Τόμπσον ξεπέρασε τις 200 “βόμβες” εντός της φετινής σεζόν, φθάνοντας τα 203 συνολικά. Αυτή, λοιπόν, είναι η 7η συνεχόμενη σεζόν για τον Τόμπσον με +200 τρίποντα, κάτι που μόνο ο Κάρι έχει πετύχει, με αμφότερους να το κατορθώνουν τις 7 τελευταίες σεζόν!

Τόσο ο Κάρι, όσο κι ο Τόμπσον κατέχουν τα περισσότερα ρεκόρ που αφορούν στα σουτ 3 πόντων: Τα περισσότερα τρίποντα σε έναν αγώνα (Τόμπσον, 14), τα περισσότερα τρίποντα σε μία σεζόν (Κάρι, 402), τα περισσότερα τρίποντα σε μία περίοδο (Τόμπσον, 9), τα περισσότερα τρίποντα σε ένα ημίχρονο (Τόμπσον, 10), καθώς και το ρεκόρ των περισσότερων σεζόν που ο παίκτης τερματίζει πρώτος σε εύστοχα τρίποντα (Κάρι, 5 σερί σεζόν) αποτελούν κατηγορίες που τους ανήκουν δικαιωματικά!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, σε 81 διαφορετικές περιπτώσεις έχει κατορθώσει κάποιος παίκτης να ξεπεράσει τα 200 εύστοχα τρίποντα σε μία σεζόν, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί ως το φινάλε της φετινής σεζόν. Το πιο αξιοπερίεργο της όλης υπόθεσης είναι ότι, οι Κάρι και Τόμπσον έχουν πετύχει τις 14 από αυτές!

Οι παίκτες με τις πιο πολλές σεζόν με +200 τρίποντα

  1. Στεφ Κάρι (7)
  2. Κλέι Τόμπσον (7)
  3. Τζέιμς Χάρντεν (5)
  4. Ρέι Άλεν (5)
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…