Καλώς τα παιδιά

ionikos3

Οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές ίσως να νομίζετε ότι το… Σαρανταένας είναι ψευδώνυμο, να θεωρείτε πως ο Αλεξανδρίδης εμφανίστηκε στο μπάσκετ μέσω ΠΣΑΚ κι ότι ο Γιαννάκης ξεκίνησε την καριέρα του στον Άρη. Το κλειστό του «Πλάτωνα» έμοιαζε κλειστό -έως και θλιβερό- για χρόνια, οι Νικαιώτες μάθαιναν την ιστορία της ομάδας στα παιδιά τους, αλλά μόνο μέσω αφηγημάτων.

Όλα αυτά μέχρι χθες. Γιατί πλέον ο Ιωνικός επέστρεψε στα «μεγάλα σαλόνια». Όχι ακόμα τυπικά, καθώς απομένουν άλλες επτά αγωνιστικές, αλλά ουσιαστικά, αφού απέχει τρεις νίκες από τον Ηρακλή. Κι επέστρεψε γιατί απλά είναι ο καλύτερος, κάτι που επισημάναμε πριν ακόμα το πρώτο τζάμπολ του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας.

Κακά τα ψέμματα, αν αυτή τη στιγμή έμπαινε στην Α1 η παρέα από τη Νίκαια, θα μπορούσε να διεκδικεί θέση στην 8άδα, καθώς διαθέτει πλούσιο ρόστερ, με πρώτο και καλύτερο τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ως εκ τούτου δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι από νωρίς διασφάλισε την άνοδο. Άλλωστε, γι’ αυτό «χτίστηκε».

Η Νίκαια έχει τη δική της ιστορία, που την κουβαλά ως κληρονομιά. Έχει, όμως, και μια σύγχρονη διοίκηση, η οποία οραματίζεται, προγραμματίζει και υλοποιεί. Όταν ο Βαγγέλης Τσάπας πλησίασε τον Λουκά, έμοιαζε με… τρέλα. Όταν πρωτοείπε ότι θα φτιαχτεί γήπεδο και η ομάδα θα κυνηγήσει την έξοδο στην Ευρώπη, κάποιοι τον κοιτάξαμε παράξενα. Όμως, τώρα ποιος δεν πιστεύει ότι ο Ιωνικός μπορεί να φέρει νέο αέρα στη «μεγάλη» κατηγορία.

Αυτή τη στιγμή το μπάσκετ είναι σε αναβρασμό κι αναταραχή. Αν ο Ολυμπιακός αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης του ΕΣΑΚΕ, θα υπάρξει πρόβλημα με τους χορηγούς, με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με όλα. Αν, πάλι, βρεθεί λύση (το πώς είναι ευθύνη -πρωτίστως- του Γιώργου Βασιλειάδη) τότε μπορεί να έχουμε το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Από τη μια οι τρεις «μεγάλοι» της Αθήνας, από την άλλη ο Βαγγέλης Λιόλιος με τον Προμηθέα, ο Βαγγέλης Τσάπας με τον Ιωνικό, το πάντα ανταγωνιστικό Περιστέρι κι αν αντέξει ο Χολαργός για άλλη μια σεζόν να κινηθεί σε ανάλογο επίπεδο, τότε θα έχουμε εξόχως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά και παράγοντες που μπορούν όχι απλά να ξοδέψουν χρήματα, αλλά να οραματιστούν.

Παράλληλα, ο Ιωνικός φέρνει και κόσμο, κι εξέδρα, και μπασκετικό παρελθόν, και πολλά άλλα, καθώς γίνεται δεύτερος πόλος έλξης στον Πειραιά (κι όχι μόνο). Αυτή η επιστροφή στο μέλλον είναι καλοδεχούμενη και μακάρι να ακολουθήσει (κατά τα φαινόμενα) κι ο Ηρακλής, για να «βαρύνει» από πλευράς ονομάτων η λίγκα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…