Κεντρική NBA Γιάννης vs Μίτσελ: Ένα duel από άλλον πλανήτη! (vids)

Γιάννης vs Μίτσελ: Ένα duel από άλλον πλανήτη! (vids)

giannis antetokounmpo donovan mitchell

Από τη μία, κυριαρχούσε ένας παίκτης που αποτελεί πρωτοφανές “υβρίδιο” στο άθλημα του μπάσκετ, όσον αφορά το ύψος, τη δύναμη, το μάκρος και την αθλητικότητα. Από την άλλη, δέσποζε η φιγούρα ενός πυραυλοκίνητου γκαρντ που μπορεί να σκοράρει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Οι δύο δυνάμεις αυτές, λοιπόν, τέθηκαν αντιμέτωπες σε μια μετωπική σύγκρουση, αγγίζοντας το απόλυτο peak τους και ξεδιπλώνοντας σχεδόν ολόκληρη την γκάμα των δυνατοτήτων τους.

Ο λόγος γίνεται, βέβαια, για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Ντόνοβαν Μίτσελ. Οι δύο αστέρες επιδόθηκαν σε μια υπέροχη “μάχη” εντός του χθεσινού αγώνα ανάμεσα στους Μιλγουόκι Μπακς και τους Γιούτα Τζαζ, με τον “Spida” να φεύγει χαρούμενος από το γήπεδο, με δεδομένο ότι οδήγησε την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη απέναντι στην κορυφαία ομάδα του φετινού NBA.

Πιο αναλυτικά, ο Μίτσελ σταμάτησε στους 46 πόντους, πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ καριέρας κι έχοντας 10/22 δίποντα, 5/10 τρίποντα και 11/14 βολές ενώ μάζεψε 3 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ κι υπέπεσε μόνο σε 3 λάθη σε 39 λεπτά συμμετοχής! Το γεγονός, βέβαια, ότι πέτυχε 17 πόντους στην 4η περίοδο κι ήταν ο απόλυτος στυλοβάτης της ανατροπής των Τζαζ από το -17 προσδίδει ακόμα μεγαλύτερο κύρος στην υπέροχη “παράστασή” του.

Σε πολλές περιπτώσεις, αρκούσε απλώς ένα σκριν, ώστε ο Μίτσελ να φθάσει εκεί που ήθελε και να δημιουργήσει ή να σκοράρει. Τα drives του από την αριστερή πλευρά ήταν απλά απολαυστικά ενώ, με δεδομένο ότι οι Μπακς αντιμετώπιζαν το πικ-εν-ρολ με drop του ψηλού προς το καλάθι, ο Μίτσελ είχε την ευκαιρία να βγάζει διάφορα floaters και runners από το “οπλοστάσιό” του. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι δεν μπορούσε να φθάσει ως το τέρμα του δρόμου, με τον υπεραθλητικό σταρ να επιδεικνύει την ευλυγισία του στον αέρα και τα περίτεχνα τελειώματα πάνω από τη στεφάνη.

Το ματς, όμως, έμελλε να σφραγιστεί πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, με τον Μίτσελ να πετυχαίνει 2 σερί pull-up τρίποντα στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα ενώ, το εύστοχο ζευγάρι ελεύθερων βολών στο φινάλε διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Μακράν η κορυφαία “παράσταση” που έχει δώσει ποτέ σε ματς κανονικής περιόδου.

Τα highlights του Ντόνοβαν Μίτσελ

https://www.youtube.com/watch?v=ki7MplbtNTM

Από την άλλη, βέβαια, υπήρχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο παίκτης με το πιο ξεχωριστό φυσικό/αθλητικό πακέτο στον μπασκετικό πλανήτη. Παρότι ήταν αμφίβολος για το εν λόγω ματς, ο Έλληνας σούπερ-σταρ έδωσε τελικά το παρών και σάρωσε τα πάντα, με 43 πόντους (13/23 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 11/19 βολές), 14 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα σε μόνο 32 λεπτά συμμετοχής, φθάνοντας μια “ανάσα” από το να κατακτήσει τη νίκη για λογαριασμό των Μπακς κόντρα σε κάθε αντιξοότητα!

Με δεδομένες τις απουσίες των Έρικ Μπλέντσο και Μάλκολμ Μπρόγκντον, ο Αντετοκούνμπο έπρεπε να πάρει πάνω του τον ρόλο του κύριου γκαρντ της ομάδας, όντας ο main ball-handler. Ο Γιάννης “κατέστρεψε” τον Ρούντι Γκομπέρ, με τον Γάλλο σέντερ να είναι ένας πραγματικά ελίτ αμυντικός (εκ των κορυφαίων της λίγκας, Αμυντικός της Χρονιάς το 2018) αλλά να μην μπορεί ταυτόχρονα να βγαίνει ψηλά στην περιφέρεια για να μαρκάρει τον σούπερ-σταρ των Μπακς αλλά και να προστατεύει επαρκώς το καλάθι.

Κάπως έτσι, ο Γιάννης είχε πάντα χώρο για να πάρει τα βήματα και να ορμήσει στο καλάθι, καθώς ο Γκομπέρ δεν γινόταν να πάει πιο κοντά του έξω από το τρίποντο. Ως αποτέλεσμα, ο Γκομπέρ δεν αγωνίστηκε στην 4η περίοδο, με τον πιο ευέλικτο, Ντέρικ Φείβορς να παίρνει τη θέση του στο “5” και να κάνει σαφώς καλύτερη δουλειά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντετοκούνμπο υποχρέωσε τον Γκομπέρ σε ένα από τα χειρότερα βράδια του, καθώς είχε 5 πόντους με 1/8 σουτ, 9 ριμπάουντ και το εξωφρενικό -36 στο plus/minus!

Ο Αντετοκούνμπο δεν κατόρθωσε εν τέλει να οδηγήσει τους Μπακς στη νίκη, με τα “ελάφια” να καταρρέουν για μερικά λεπτά στην 4η περίοδο, καθώς δέχθηκαν σερί 17-2 κι επέτρεψαν στους Τζαζ να ξαναμπούν στο ματς. Διόλου τυχαία, στο διάστημα που η Γιούτα έτρεξε το σερί, ο Γιάννης καθόταν στον πάγκο.

Τα highlights του Γιάννη Αντετοκούνμπο

https://www.youtube.com/watch?v=SkJ_Utx_3-E

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…