Κεντρική NBA Εξωφρενική φάση από τον Ντέρικ Τζόουνς jr! Ίσως το κάρφωμα της χρονιάς (vid)
NBA

Εξωφρενική φάση από τον Ντέρικ Τζόουνς jr! Ίσως το κάρφωμα της χρονιάς (vid)

derrick jones jr

Πριν από τον διαγωνισμό καρφωμάτων του NBA το 2017, ο Ντέρικ Τζόουνς jr. είχε συστηθεί στο κοινό ως “ο κορυφαίος dunker που δεν έχετε δει ποτέ”. Έκτοτε, έχει κυλήσει αρκετό “νερό” στο αυλάκι της “ιπτάμενης” καριέρας του 22χρονου φόργουορντ αλλά η χθεσινή, μυθική “πτήση” του στο παιχνίδι των Μαϊάμι Χιτ κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς αποτελεί ακόμη μια εξαιρετική αφορμή ώστε να στρέψει κάποιος την προσοχή επάνω του.

Συγκεκριμένα, το παιχνίδι βρισκόταν στα τελευταία λεπτά, με τους Ράπτορς να έχουν “καθαρίσει” την υπόθεση-νίκη και να έχουν μετατρέψει το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε garbage time. Ο Τζόουνς jr., όμως, αποφάσισε να σπάσει τα όρια της βαρύτητας και να κοιτάξει τους πάντες από πολύ ψηλότερα, πετυχαίνοντας την κορυφαία άλεϊ-ουπ της χρονιάς και μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.

Ο Τζόουνς jr., λοιπόν, απογειώθηκε σε απίστευτα επίπεδα, έπιασε την μπάλα με το αριστερό χέρι και την πέταξε με μανία στο καλάθι, αξιοποιώντας πλήρως το δίμετρο σκαρί του και το κάθετο άλμα 48 ιντσών, το οποίο ισχυρίζεται πως διαθέτει!

Το μυθικό κάρφωμα του Τζόουνς jr.

Σε slow-motion κίνηση, αναδεικνύεται περισσότερο η εξωπραγματική φύση της εν λόγω φάσης. Το πιάσιμο της μπάλας στο ύψος του ταμπλό, η υπερέκταση των μεγάλων άκρων του, το “παιχνίδι” με τα πόδια στον αέρα αλλά κι η τρομακτική φορά του σώματός του προϋποθέτουν για ένα αθλητικό αριστούργημα.

Δείτε τη φάση σε slow-motion

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…