Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Έσπασε το ρεκόρ του σε ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός

Έσπασε το ρεκόρ του σε ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός

papagiannis

Το σημερινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο ανέδειξε για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ μία επίδοση με ιστορική αξία. Είχε 55 ριμπάουντ στην κορυφαία επίδοση της ιστορίας του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα για την κανονική περίοδο. Περισσότερα είχε μόνο σε δύο ματς των πλέι οφ του 1995 κόντρα στο Σπόρτιγκ, 58 εκτός και 56 εντός έδρας.

Πρόκειται παράλληλα για την ισοφάριση της 4ης μεγαλύτερης επίδοσης στην ιστορία της Betshop Basket League και για την κορυφαία του φετινού Πρωταθλήματος αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 52 που είχε ο Ήφαιστος στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels.

Οι “πράσινοι” είχαν 37 αμυντικά και 18 επιθετικά ριμπάουντ, όμως καμία από τις δύο επιδόσεις δεν συνιστούν ρεκόρ περιόδου. Από τις 18 δεύτερες επιθέσεις όμως, πήραν 26 πόντους κι αυτή είναι η κορυφαία επίδοση της φετινής Betshop Basket League. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 23 πόντων που πήραν από επιθετικά ριμπάουντ στα παιχνίδια τους στη 16η αγωνιστική, ο Άρης με τον Πανιώνιο και ο Κολοσσός H Hotels κόντρα στην Κύμη.

Στον αντίποδα πάντως, ο Παναθηναϊκός έκανε περισσότερα λάθη από κάθε άλλο παιχνίδι του. Είχε 21 κι ενώ η προηγούμενη χειρότερη επίδοση του ήταν εκείνη των

Σε ατομικό επίπεδο…

Γιώργος Παπαγιάννης ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Betshop Basket League με τους 16 πόντους που είχε στο σημερινό παιχνίδι. Την ίδια επίδοση είχε σημειώσει στο ματς της 21ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2015-16 κόντρα στο Λαύριο Aegean Cargo.

Ντεσόν Τόμας σημείωσε την κορυφαία επίδοση του στο σκοράρισμα με 18 πόντους. Είχε από 16 στην πρεμιέρα με τον Ήφαιστο και στη 16η αγωνιστική με το Λαύριο Aegean Cargo. Ο Αμερικανός ισοφάρισε και την κορυφαία επίδοση του στο ranking με 24 βαθμούς, όσους είχε στο παιχνίδι στο Λαύριο.

Ρεκόρ κλεψιμάτων για τον Πανιώνιο

Ο Πανιώνιος εξώθησε τον Παναθηναϊκό σε μεγάλο αριθμό λαθών, κάνοντας μεταξύ άλλων και 12 κλεψίματα. Ήταν η πρώτη φορά φέτος στην οποία έφτασε σε διψήφιο αριθμό. Τα 12 κλεψίματα μάλιστα αποτελούν ρεκόρ πενταετίας για τους “κυανέρυθρους”. Η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση τους, ήταν εκείνη της 1ης Μαρτίου 2014 όταν έκαναν 15 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηλυσιακό.

*Η σημερινή ήταν η 300ή ήττα κανονικής περιόδου σε συνολικά 639 παιχνίδια στην Betshop Basket League.

Ντέβιον Μπέρι επιχείρησε τα 13 από τα 38 -περισσότερα από κάθε άλλη φορά- τρίποντα του Πανιωνίου, ισοφαρίζοντας τη μεγαλύτερη επίδοση της φετινής σεζόν που ήταν δική του. 13 τρίποντα είχε εκτελέσει και στο ματς της 9ης αγωνιστικής με το Περιστέρι Βίκος Cola

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Πένθος για τον Εργκίν Αταμάν – Συλλυπητήρια από την ΚΑΕ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του πατέρα του Εργκίν Αταμάν. Βαρύ πένθος για την …