Κεντρική NBA Επιστροφή στις νίκες με θρίαμβο για τους Μπακς! (vid)

Επιστροφή στις νίκες με θρίαμβο για τους Μπακς! (vid)

giannis antetokounmpo 2

Οι Μιλγουόκι Μπακς προέρχονταν από δύο σερί ήττες, κάτι πρωτοφανές για αυτούς τη φετινή σεζόν, και είχαν ανάγκη μια πειστική επικράτηση απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο, προκειμένου να βαδίσουν ξανά στο μονοπάτι της επιτυχίας. Η ευκαιρία αυτή δόθηκε στη χθεσινή, εντός έδρας ανατολική “μάχη” εναντίον των Ιντιάνα Πέισερς κι οι πρωτοπόροι του ΝΒΑ δεν άφησαν την ευκαιρία να ξεφύγει από τα χέρια τους.

Πιο αναλυτικά, οι Μπακς επιβλήθηκαν των Πέισερς με 117-98 και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 49-16, απέχοντας 3 νίκες μακριά από τους δεύτερους Τορόντο Ράπτορς με 17 παιχνίδια να απομένουν στο καλεντάρι! Η οριστική πρωτιά στην Ανατολή φαντάζει πολύ κοντά κι αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από το 1974, όπου οι Μπακς θα καταλάβουν την κορυφή της εκάστοτε περιφέρειάς τους!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν, φυσικά, ο μπροστάρης του Μιλγουόκι με 29 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ανταποκρινόμενος απόλυτα στους μέσους όρους του. Τα ποσοστά του στα σουτ ήταν άψογα (10/17 σουτ, 8/8 βολές!) ενώ υπέπεσε και σε 6 λάθη, κατορθώνοντας, ωστόσο, να εφαρμόσει όπως πρέπει τον δικό του τρόπο παιχνιδιού.

Επίσης, ο Κρις Μίντλετον ήταν ο κορυφαίος από τους συμπαίκτες του με 27 πόντους (4/8 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 7/9 βολές), 4 ασίστ και 3 κλεψίματα ενώ οι Λόπεζ και Μπλέντσο σκόραραν από 13 και 12 πόντους αντίστοιχα. Οι Μπακς ήταν εύστοχοι πίσω από τα 7.25, έχοντας 14/35 τρίποντα (40%), σάρωσαν στα ριμπάουντ (52-40 υπέρ τους) κι ανάγκασαν τους αντιπάλους του να σουτάρουν με 38.9% στα σουτ εντός πεδιάς.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξαν δύο συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, εντός των οποίων κρίθηκαν τα πάντα: Στα μισά της 3ης περιόδου, όπου οι Μπακς έτρεξαν σερί 13-0 αμέσως μετά την τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Αντετοκούνμπο αλλά και στις αρχές του 4ου 12λεπτου, όπου ένα “ράλι” της τάξεως του 12-0 έκανε το σκορ 96-74 κι ολοκλήρωσε την υπόθεση-νίκη για τα “ελάφια”.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…