Κεντρική NBA Αποθέωσαν τον Τζινόμπιλι οι Ντάνκαν, Πάρκερ και Πόποβιτς!
NBA

Αποθέωσαν τον Τζινόμπιλι οι Ντάνκαν, Πάρκερ και Πόποβιτς!

Πόποβιτς

Για τον Μανού Τζινόμπιλι μίλησαν οι Τιμ Ντάνκαν, Τόνι Πάρκερ και Γκρεγκ Πόποβιτς. Ολοι τους αναφέρθηκαν με εγκωμιαστικά σχόλια, “αποθεώνοντας” τον Αργεντινό.

Ο πρώτος είπε: “Ήταν μια ιδιοφυία, είδαμε πράγματα από αυτόν που δεν είχαμε δει από κανέναν άλλον στο παρελθόν. Έκανε πράγματα που κανείς άλλος δεν μπορούσε να κάνει. Ήταν απίστευτο”.

Για την επιλογή του Τζινόμπιλι στο draft: “Έκατσα σπίτι, παρακολούθησα το draft και διαλεξαμε ένα τύπο που δεν είχα ακούσει ποτέ. Εμάνουελ Τζινόμπιλι. Είπα, ναι ότι πείτε, θα είναι σπουδαίος”.

Ο Πάρκερ τόνισε: “Ήταν ο ορισμός του μπάσκετ των Σπερς, επειδή πάντα έβαζε το εγώ του τελευταίο. Δεν υπήρξε άλλος σαν εσένα στην ιστορία του παιχνιδιού”.

Ο Πόποβιτς υπογράμμισε: “Koιτούσα τον Τιμ (Ντάνκαν), τον Τόνι (Πάρκερ και μετά κουνούσαν τους ώμους τους και προχωρούσαμε. Ο τρόπος με τον οποίο χτίστηκε η ομάδα έγινε γιατί χρειαζόμασταν ο ένας τον άλλο. Χωρίς τον Μανού δεν θα παίρναμε πρωταθλήματα. Δεν θα γινόταν χωρίς τον Μανού. Στην αρχή ήταν σαν μια mustang. έτσι έζησε μέσα στο παρκέ. Ήταν ατρόμητος, άγριος και έκανε πράγματα για να πάρει τα ματς”.

Για το ότι σε κάποια φάση της πορείας του ο Τζινόμπιλι δεν ήταν βασικός: “Μοιάζει μικρό, αλλά είναι τόσο βαθύ, τόσο δυνατό και επικίνδυνο. Δεν του άρεσε, δεν άρεσε αυτό που έκανα, δεν ήθελε να το κάνει, μέχρι που τοσ κέφτηκε. Και ήταν τυχερή η ομάδα και εγώ, ήταν έξυπνος και κατάλαβε τι σήμαινε για εμάς. Έτσι το έκανε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπει στο Hall Of Fame, ερχόμενος από τον πάγκο. Σε αγαπώ Μανού”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…