Κεντρική NBA Απίθανος Κλέι Τόμπσον! 9 τρίποντα στο ντέρμπι κορυφής (vid)
NBA

Απίθανος Κλέι Τόμπσον! 9 τρίποντα στο ντέρμπι κορυφής (vid)

klay thompson

Ο Κλέι Τόμπσον επέστρεψε στη δράση κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς μετά από την απουσία του στα δύο παιχνίδια εναντίον των Σέλτικς και των Σίξερς, κάνοντας το come-back στο ντέρμπι κορυφής της Δυτικής Περιφέρειας. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να μετρούν ακριβώς τον ίδιο αριθμό νικών με τους πρωταθλητές αν είχαν περάσει αλώβητοι από την Oracle Arena αλλά η εξαιρετική άμυνα, η ομαδικότητα και τα “θαύματα” του Τόμπσον απέτρεψαν κάτι τέτοιο από το να συμβεί.

Συγκεκριμένα, οι Γουόριορς νίκησαν σχετικά άνετα τους Νάγκετς με 122-105, με τον Τόμπσον να ολοκληρώνει το ματς, έχοντας 39 πόντους σε 35 λεπτά συμμετοχής κι εκτελώντας τους αντιπάλους με 9/11 τρίποντα! Αυτό, μάλιστα, ήταν το 7ο παιχνίδι της καριέρας του με +9 εύστοχα τρίποντα, κάτι που μόνο ο “διόσκουρός” του, Στεφ Κάρι, έχει πετύχει περισσότερες φορές στα χρονικά του NBA (22 φορές)! [πηγή: Basketball-reference]

Ο Τόμπσον έβγαινε μέσα από stagger σκριν, σούταρε εν στάσει αλλά και μετά από ντρίμπλα ενώ εκμεταλλευόταν και τα μις-ματς με την περιφέρεια των Νάγκετς. Όπως έχει αποδείξει σε πολλές περιστάσεις, πρόκειται για μια από τις πιο ασταμάτητες δυνάμεις του παγκοσμίου μπάσκετ όταν “ζεσταίνεται”, καθώς μπορεί να σκοράρει έναν εξωφρενικό αριθμό καλαθιών σε μικρό χρονικό διάστημα, με το πρώτο ημίχρονο να του ανήκει δικαιωματικά, καθώς πέτυχε 27 πόντους εντός αυτού!

Οι Γουόριορς χρησιμοποίησαν ένα σερί 14-0 στο τέλος του ημιχρόνου, ώστε να ξεφύγουν με 17 πόντους (67-50) και να διατηρήσουν ένα σταθερό, διψήφιο προβάδισμα ως το φινάλε της αναμέτρησης. Οι “dubs” κράτησαν τους αντιπάλους τους σε χαμηλά ποσοστά εντός πεδιάς (37.9%) και δεν δέχθηκαν πάνω από 17 πόντους από κανέναν παίκτη. Σε συνδυασμό με τη “φωτιά” του Τόμπσον αλλά και τη σταθερότητα του Κέβιν Ντουράντ (26 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 10/16 σουτ) η νίκη αποτέλεσε μονόδρομο, με το Γκόλντεν Στέιτ να βρίσκεται πλέον 2 νίκες πάνω από τους Νάγκετς και με την οριστική πρωτιά στη Δύση να πλησιάζει.

Τα highlights του Κλέι Τόμπσον

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Οι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο του MVP

Εκτός διεκδίκησης του βραβείου MVP ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι …