Κεντρική NBA 51 πόντους ο Λίλαρντ, νικητές οι Τζορτζ-Γουέστμπρουκ! (vids)
NBA

51 πόντους ο Λίλαρντ, νικητές οι Τζορτζ-Γουέστμπρουκ! (vids)

westbrook lillard

Παρότι τα έκαναν “θάλασσα” στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ φανέρωσαν την ποιότητά τους στην παράταση κι επιβλήθηκαν των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 129-121! Επρόκειτο για ένα ματς με ατμόσφαιρα που παρέπεμπε σε αγώνα πλέι-οφ και με το physical παιχνίδι να δίνει ακόμα πιο “άγρια” ομορφιά στο παιχνίδι.

Με τη νίκη αυτή, οι Θάντερ “έσπασαν” την ισοπαλία με το Πόρτλαντ κι έμειναν μόνοι τους στην 3η θέση της Δύσης με ρεκόρ 40-25, αν κι η “μάχη” με τους Ρόκετς και τους Μπλέιζερς αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τέλους.

Μπορεί ο Ντέιμιαν Λίλαρντ να σταμάτησε στους 51 πόντους με 12/18 δίποντα, 3/10 τρίποντα και 18/20 βολές, σκοράροντας την 5η 50άρα της καριέρας του αλλά δεν κατόρθωσε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη.

Το τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας

Το φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα ήταν “φωτιά”. Ο Τέρανς Φέργκιουσον σκόραρε για το 113-111, με τον Γιουσούφ Νέρκιτς να δέχεται αγκωνιά από τον Τζορτζ στη φάση αυτή αλλά οι διαιτητές δεν έδωσαν κάτι, παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών του Πόρτλαντ. Στην επόμενη φάση, Τζορτζ και Νέρκιτς ενεπλάκησαν σε τσαμπουκά κι αμφότεροι δέχθηκαν τεχνική ποινή ενώ, οι Θάντερ χρεώθηκαν και με φάουλ. Για τον Νέρκιτς, όμως, αυτή ήταν η δεύτερη τεχνική ποινή, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το ματς και με τον Σκαλ Λαμπισιέρ να έρχεται από τον πάγκο, προκειμένου να σουτάρει τις βολές. Όλα αυτά με μόλις 4.4” να απομένουν για το τέλος!

Η επίμαχη φάση με τον Τζορτζ και τον Νέρκιτς

Ο Λαμπισιέρ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ματς αλλά ο παίκτης από την Αϊτή αστόχησε και στις δύο βολές. Για καλή τύχη των Μπλέιζερς, όμως, οι διαιτητές σφύριξαν φάουλ στη διεκδίκηση του ριμπάουντ, το οποίο κέρδισε ο Αλ-Φαρούκ Αμίνου. Ο Νιγηριανός φόργουορντ φρόντισε να μη λαθέψει από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, ισοφαρίζοντας σε 113-113 και με τους Θάντερ να κάνουν λάθος στη δική τους, τελευταία κατοχή, δίχως να έχουν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη.

Στην παράταση, όμως, η Οκλαχόμα κυριάρχησε με επιμέρους σκορ 16-8 και με τον Γουέστμπρουκ να πετυχαίνει 7 μαζεμένους πόντους, “καθαρίζοντας” την παρτίδα. Συνολικά, ο “WestBeast” είχε 37 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 8 λάθη, με 14/28 σουτ σε 40 λεπτά συμμετοχής ενώ ο Τζορτζ ήταν ιδιαίτερα άστοχος (7/23 σουτ, 1/9 τρίποντα) αλλά οι 18/20 βολές του τον οδήγησαν στους 32 πόντους, μαζί με 14 ριμπάουντ κι 6 ασίστ.

Τα highlights του Τζορτζ

Τα highlights του Γουέστμπρουκ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…