Κεντρική NBA 1/9 βολές ο Ντόντσιτς στο χειρότερο παιχνίδι του στο NBA! (vid)
NBA

1/9 βολές ο Ντόντσιτς στο χειρότερο παιχνίδι του στο NBA! (vid)

luca doncic mavs

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ένας εκ των κορυφαίων ρούκι της σύγχρονης ιστορίας του NBA, με τον 20χρονο αστέρα να έχει 20.9 πόντους, 7.4 ριμπάουντ και 5.6 ασίστ ανά αγώνα και να διαχειρίζεται κάθε κατάσταση εντός παρκέ με την ωριμότητα ενός φτασμένου άσου.

Η χθεσινή απόδοσή του, όμως, στην ήττα των Ντάλας Μάβερικς απέναντι στους Σαν Αντόνιο Σπερς δεν θύμισε σε τίποτα τον θαυματουργό Σλοβένο που έχει “θαμπώσει” τους πάντες, με τον Ντόντσιτς να πραγματοποιεί μακράν τη χειρότερη εμφάνισή του στα παρκέ του NBA!

Συγκεκριμένα, οι Μάβερικς ηττήθηκαν από τους Σπερς με 112-105 στο ντέρμπι του Τέξας, με τον Ντόντσιτς να ολοκληρώνει το ματς, έχοντας 12 πόντους με 4/11 δίποντα, 1/7 τρίποντα και 1/9 (!) βολές ενώ μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 7 ασίστ κι υπέπεσε σε 9 λάθη! Ειδικά η απόδοσή του από τη γραμμή της φιλανθρωπίας φαντάζει εξωπραγματικά κακή, με τον άσο των Μάβερικς να αστοχεί στις 3 από τις 4 βολές του στην 4η περίοδο ενώ είχε 0/3 προσπάθειες σε φάουλ στο τρίποντο, το οποίο κέρδισε στο 3ο δωδεκάλεπτο. Όλα αυτά από έναν σουτέρ του 71%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική του επίδοση από τις βολές ήταν μια από τις χειρότερες όλων των εποχών, σε ό,τι αφορά παίκτες που αγωνίζονται στην περιφέρεια. Ο τελευταίος γκαρντ/φόργουορντ που είχε τόσο άσχημο ποσοστό από τις βολές σε τουλάχιστον 9 εκτελεσμένες προσπάθειες ήταν ο Τζερόμ Λέιν των Ντένβερ Νάγκετς, ο οποίος πέτυχε 1/10 βολές τον Νοέμβριο του 1989 (πηγή: Basketball-reference.com).

Ο Ντόντσιτς, μάλιστα, ήταν τόσο εκνευρισμένος με την απόδοσή του που έσπευσε στις προπονητικές εγκαταστάσεις των Μάβερικς αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, προκειμένου να εξασκηθεί στο σουτ. Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει επαναληφθεί από τον Ντόντιστς τουλάχιστον ακόμη μια φορά φέτος μετά από ένα κακό ματς, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ των Μάβερικς, Μπόμπι Καράλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του Ντόντσιτς στο εν λόγω ματς θεωρούταν αμφίβολη εξαιτίας ενός μικροτραυματισμού στο αριστερό γόνατο αλλά εν τέλει αγωνίστηκε για 34 λεπτά. Σε δηλώσεις του, ο προπονητής του Ντάλας, Ρικ Κάρλαϊλ τόνισε πως μετάνιωσε που τον χρησιμοποίησε για τόση πολλή ώρα ενώ ανέφερε ότι ο παίκτης δεν φαινόταν να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση κατά τη διάρκεια του ματς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 9 λάθη αποτελούν την ισοφάριση της χειρότερης συγκομιδής του Ντόντσιτς κατά τη θητεία του στο NBA. Η υπέρμετρη αστοχία του αλλά κι η απροσεξία του με την μπάλα ήταν -σε μεγάλο βαθμό- αποτελέσματα της ασφυκτικής άμυνας του Ντέρικ Γουάιτ, με τον άσο των Σπερς να έχει κλέψει τις εντυπώσεις φέτος και να αποδεικνύει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της θέσης του βασικού πλέι-μέικερ στο Σαν Αντόνιο με τον two-way τρόπο παιχνιδιού του και την τεράστια γνώση του πάνω στα βασικά του μπάσκετ.

Ορισμένα από τα highlights του Ντόντσιτς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…