Κεντρική NBA Θρίαμβος ξανά για τους Μπακς στο ντέρμπι κορυφής! (vids)

Θρίαμβος ξανά για τους Μπακς στο ντέρμπι κορυφής! (vids)

bledsoe

Για ακόμη μια φορά, οι Μιλγουόκι Μπακς διασταύρωσαν τα ξίφη τους με τους Τορόντο Ράπτορς, σε άλλο ένα ντέρμπι κορυφής στην Ανατολική Περιφέρεια. Τα “ελάφια”, βέβαια, απέδειξαν και πάλι ότι διαθέτουν στόφα contender τη φετινή σεζόν, “αλώνοντας” τον Καναδά για δεύτερη φορά φέτος και διατηρώντας την πρώτη θέση, κερδίζοντας και το tie-brake σε ενδεχόμενη ισοβαθμία μεταξύ τους!

Συγκεκριμένα, οι Μπακς νίκησαν τους Ράπτορς με 105-92, στο 4ο και τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες φέτος. Η “αρμάδα” του Γιάννη Αντετοκούνμπο έκανε το 3-1 στις νίκες ενώ, βελτίωσε το συνολικό ρεκόρ της στο 37-13, 1.5 παιχνίδι πάνω από το Τορόντο (ίδιος αριθμός νικών, 3 λιγότερες ήττες)! Το Μιλγουόκι βρίσκεται ξεκάθαρα σε τροχιά 60 νικών, σημείωσε την 8η νίκη του στα τελευταία 9 ματς ενώ μετράει ρεκόρ 15-3 από τα Χριστούγεννα κι έπειτα, οδεύοντας προς μία από τις κορυφαίες regular season της ιστορίας του!

Οι Μπακς διέθεταν “ατσάλινη” άμυνα στο χθεσινό ματς, ωθώντας τους Ράπτορς σε πολύ άσχημα ποσοστά. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με μόλις 39.8% στα σουτ εντός πεδιάς κι 7/27 τρίποντα, με τον Καουάι Λέοναρντ να “σκαλώνει” στους 16 πόντους με 7/20 σουτ. Επίσης, οι νικητές του αγώνα έκλεψαν 13 φορές την μπάλα και μοίρασαν 6 τάπες, έστειλαν πολύ λίγες φορές το Τορόντο στη γραμμή των βολών (11/13) ενώ απέδειξαν και πάλι ότι είναι μια από τις καλύτερες rebounding ομάδες της λίγκας (50-39 στο χθεσινό ματς).

Όσον αφορά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο “Greek freak” γέμισε τη στατιστική του γραμμή, δίχως να χρειαστεί να ξεπεράσει τον εαυτό του. Ο Έλληνας σούπερ-σταρ ολοκλήρωσε το ματς με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 τάπες σε μόνο 28 λεπτά συμμετοχής, καθώς αντιμετώπισε κι ορισμένα προβλήματα με φάουλ.

Ο Γιάννης, βέβαια, μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει πλέον δίπλα του έναν all-star συμπαίκτη. Ο λόγος γίνεται για τον Κρις Μίντλετον, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα, με την ψυχολογία του στον “ουρανό” έπειτα από την ανακήρυξη της επιλογής του στο παιχνίδι των κορυφαίων!

Ως “x-factor” της αναμέτρησης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Ντι Τζέι Γουίλσον, με τον δευτεροετή φόργουορντ να πετυχαίνει ρεκόρ καριέρας με 16 πόντους (3/6 τρίποντα)! Επίσης, ο Έρικ Μπλέντσο είχε 14 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα, με τους Μπακς να προηγούνται ακόμη και με 22 πόντους στη διάρκεια του ματς, με τη διαφορά να πέφτει έως και στους 6 πόντους στο φινάλε.

Για το Τορόντο, ο Πασκάλ Σιάκαμ, ένα από τα μεγαλύτερα “snubs” του φετινού All-Star Game, σταμάτησε στους 28 πόντους με 12/19 σουτ, τα κατορθώματα του Λέοναρντ αναφέρθηκαν νωρίτερα ενώ, ο Σερτζ Ιμπάκα είχε 12 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας αποτυχία για τους Ράπτορς έπειτα από 10 σερί επιτυχίες. Η τελευταία ομάδα που τους είχε νικήσει στο Τορόντο; Μα, φυσικά, οι Μπακς, στις 9 Δεκεμβρίου!

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=bFo2qz6kJi0

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…