Κεντρική NBA Θριαμβευτές οι Μπακς στο “θρίλερ” με τους Σέλτικς! (vids)

Θριαμβευτές οι Μπακς στο “θρίλερ” με τους Σέλτικς! (vids)

giannis sterling brown

Σε μια σκληροτράχηλη “σκυλομαχία”, οι Μιλγουόκι Μπακς επιβλήθηκαν στα σημεία των Μπόστον Σέλτικς με 98-97 και κατέκτησαν τη νίκη σε ένα σπουδαίο ανατολικό ντέρμπι! Υπό την ηγεσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και την clutch παρουσία του Κρις Μίντλετον, η ομάδα του Γουισκόνσιν κατόρθωσε να πετύχει την νίκη της στα τελευταία 10 ματς, βελτιώνοντας το ρεκόρ της στο 44-14 και κρατώντας “σφικτά” την πρωτιά σε ολόκληρη τη λίγκα!

Το απόλυτο σουτ του ματς σημειώθηκε από τον Μίντλετον, με τον all-star των “ελαφιών” να σκοράρει για 3 από την κορυφή και να διαμορφώνει το 98-95 με 32.5” για το φινάλε, απαντώντας στο τρίποντο που είχε πετύχει ο Αλ Χόρφορντ στην προηγούμενη κατοχή.

Το clutch τρίποντο του Μίντλετον

Ο Κάιρι Έρβινγκ μείωσε με λέι-απ στην επόμενη κατοχή ενώ οι Μπακς προσπάθησαν να “στραγγίξουν” τον χρόνο στη συνέχεια, προκειμένου να απομείνουν ελάχιστα δευτερόλεπτα στη διάθεση των “κελτών”. Ο Μάρκους Σμαρτ έπαιξε τρομερή άμυνα κι υποχρέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε τζάμπολ, με τα 0.2” που απέμεναν στο ρολόι επίθεσης να μην είναι αρκετά για τους Μπακς, ώστε να σουτάρουν εγκαίρως.

Κάπως έτσι, οι Σέλτικς είχαν την τελευταία μπάλα του ματς με 3.5” για το φινάλε, επαναφέροντας από το πλάι. Ο “γκουρού” των συστημάτων μετά από επαναφορά, Μπραντ Στίβενς, σχεδίασε μια φάση για τον Μάρκους Μόρις, ώστε να πάρει την μπάλα κάτω από το καλάθι έπειτα από το back-screen του Έρβινγκ. Η πάσα, όμως, δεν ήταν ανοικτή (με υποψία φάουλ στον Μόρις), με αποτέλεσμα να βγει ο Έρβινγκ ψηλά και να πάρει την μπάλα. Το αριστερό floater που επιχείρησε, όμως, βρήκε στη στεφάνη και το ματς τελείωσε κάπου εκεί.

Η τελευταία φάση του αγώνα

Ο Αντετοκούνμπο ήταν εξαιρετικός για πολλοστή φορά, με τον “Greek freak” να σκοράρει 30 πόντους με 11/19 σουτ και 7/10 βολές, παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κλειστό και με χαμηλό ρυθμό! Επίσης, ο Γιάννης κατέβασε 13 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ και τάπωσε 2 φορές τους αντιπάλους του, δείχνοντας πλήρως ανεπηρέαστος από το “hangover” του All-Star Game!

Τα highlights του Αντετοκούνμπο

https://www.youtube.com/watch?v=pu1gQKOs9fY

Όσον αφορά τους υπόλοιπους Μπακς, ο Μίντλετον είχε 15 πόντους, 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ και μέτρια ποσοστά (5/14 σουτ), ο Έρικ Μπλέντσο είχε μόλις 2/9 σουτ αλλά έπαιζε συστηματικά τρομερή άμυνα στον Έρβινγκ, όντας ο άμεσος υπεύθυνος της μέτριας βραδιάς του “Uncle Drew” (9/27 σουτ) ενώ ο Μάλκολμ Μπρόγκντον πέτυχε 15 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκολα Μίροτιτς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Μπακς, σκοράροντας 8 πόντους και κατεβάζοντας 3 ριμπάουντ σε 14 λεπτά συμμετοχής. Ο Μαυροβούνιος, ο οποίος αποκτήθηκε μέσω ανταλλαγής εντός της trade-deadline, είχε μείνει εκτός των 4 πρώτων παιχνιδιών του ως μέλος του Μιλγουόκι, εξαιτίας ενός τραυματισμού στη γάμπα.

Από την πλευρά των Σέλτικς, οι οποίοι σούταραν μονάχα με 38% στα σουτ εντός πεδιάς, ο Έρβινγκ πέτυχε 22 πόντους με τα προαναφερθέντα ποσοστά, ο Αλ Χόρφορντ ήταν εξαιρετικός με 21 πόντους, 17 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 τάπες ενώ ο Τζέισον Τέιτουμ σκόραρε 17 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ.

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=Q73-uVWZhNs

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/4)

Τα φώτα στο ΣΕΦ Ένα παιχνίδι περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (18/4). Συγκεκρ…