Κεντρική NBA Τα highlights του… σουτέρ, Γιάννη Αντετοκούνμπο! (vid)

Τα highlights του… σουτέρ, Γιάννη Αντετοκούνμπο! (vid)

giannis wiggins

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανταποκρίθηκε απόλυτα στους φετινούς μέσους όρους του, με τον Έλληνα σούπερ-σταρ να είναι ο απόλυτος ηγέτης της κορυφαίας ομάδας του NBA και να συνεχίζει την “καμπάνια” του για τον τίτλο του MVP. Ο Έλληνας σούπερ-σταρ σταμάτησε στους 27 πόντους, τα 10 ριμπάουντ, τις 7 ασίστ και τις 2 τάπες στη χθεσινή νίκη κόντρα στη Μινεσότα, με την επίδοσή του πίσω από τη γραμμή του τριπόντου να προκαλεί ξανά τη μεγαλύτερη εντύπωση.

Συγκεκριμένα, ο Αντετοκούνμπο είχε 3/4 τρίποντα κι αυτή ήταν μόλις η 4η φορά που ο “Greek freak” σκοράρει τόσο πολύ πίσω από τα 7.25 την τρέχουσα σεζόν. Είναι προφανές ότι οι άμυνες του δίνουν άπλετο χώρο για να σουτάρει, με δεδομένο ότι το drive του είναι ίσως το πιο επικίνδυνο στη λίγκα κι ο αστέρας των Μπακς φαίνεται πως υπακούει απόλυτα τον κόουτς, Μάικ Μπούντενχολζερ, ο οποίος τον παροτρύνει συνεχώς να σουτάρει και τον γεμίζει με αυτοπεποίθηση.

Αξίζει να παρατηρήσει κανείς το ποσοστό ευστοχίας και το volume του Αντετοκούνμπο στις προσπάθειες για σουτ 3 πόντων ανά μήνα. Εντός του Φεβρουαρίου, ο Γιάννης έχει ποσοστό της τάξεως του 43.5%, ήτοι 10/22 τρίποντα, ευστοχώντας σε 1.25 μακρινά σουτ ανά αγώνα! Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό ευστοχίας του αυξάνεται προοδευτικά κάθε μήνα, ξεκινώντας από το 6.3% του Οκτωβρίου και καταλήγοντας στο 43.5% του τρέχοντος μήνα (14.3%, 22.2%, 30.6% οι ενδιάμεσοι “σταθμοί”).

Όσον αφορά το χθεσινό ματς, ο Αντετοκούνμπο πέτυχε το 42ο νταμπλ-νταμπλ του σε σύνολο 55 αγώνων, φιγουράροντας στην 4η θέση της σχετικής λίστας μαζί με τους Ράσελ Γουέστμπρουκ και Νίκολα Βούτσεβιτς. Ο Γιάννης κι ο Γουέστμπρουκ, μάλιστα, είναι οι μόνοι παίκτες της πρώτης 10άδας που δεν αγωνίζονται κατά κύριο λόγο στη θέση του σέντερ!

Τα highlights του Γιάννη Αντετοκούνμπο

https://www.youtube.com/watch?v=xIzSFLPN4dM

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…