Κεντρική NBA Στους Ρόκετς μέσω τριπλής ανταλλαγής ο Ιμάν Σάμπερτ! (vid)
NBA

Στους Ρόκετς μέσω τριπλής ανταλλαγής ο Ιμάν Σάμπερτ! (vid)

iman shumpert

Οι Χιούστον Ρόκετς αναζητούν μονίμως τους καλύτερους δυνατούς τρόπους, προκειμένου να στελεχώσουν το ρόστερ τους, με τον Ντάριλ Μόρεϊ να μην κάθεται ποτέ με σταυρωμένα τα χέρια. Ο πανούργος και πολυμήχανος τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας σκάρωσε ακόμα ένα deal, μετά από εκείνο για τον Κένεθ Φαρίντ, φέρνοντας στο ρόστερ των “ρουκετών” τον Ιμάν Σάμπερτ!

Συγκεκριμένα, η μετακίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο τριπλής ανταλλαγής: Οι Ρόκετς έστειλαν τον Μπράντον Νάιτ, τον Μαρκίς Κρις και το ντραφτ πικ πρώτου γύρου του 2019 (προστατευμένο στις πρώτες 14 θέσεις) στους Καβαλίερς. Οι Καβαλίερς έστειλαν τον Άλεκ Μπερκς στους Σακραμέντο Κινγκς και τους Νικ Στάουσκας και Γουέιντ Μπάλντγουιν στους Ρόκετς ενώ οι Κινγκς έστειλαν τον Σάμπερτ στους Ρόκετς!

Κάπως έτσι, οι Ρόκετς κατάφεραν να ανταλλάξουν δύο παίκτες με σχεδόν μηδαμινή προσφορά (4.8 πόντοι ανά αγώνα μαζί οι Κρις και Νάιτ) και να βάλουν στο ρόστερ τον Σάμπερτ, έναν έμπειρο, 3&D γκαρντ με 8.9 πόντους και 3.1 ριμπάουντ ανά αγώνα στους φετινούς, μάχιμους Κινγκς. Ο “Shump” έχει στην κατοχή του ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή από το 2016 με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, με τους Τζέιμς Χάρντεν και Κρις Πολ να εγκρίνουν απόλυτα την απόκτησή του, σύμφωνα με το ESPN.

Ακόμη, το Χιούστον απέκτησε τον Στάουσκας, με τον Καναδό να είναι ακόμη ένας κλασικός σουτέρ που θα φορέσει τη φανέλα του Χιούστον. Τη φετινή σεζόν μετράει 6.1 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ ανά αγώνα με 34.4% στο τρίποντο σε 2.8 προσπάθειες. Αν καταφέρει να θυμηθεί τον περσινό του εαυτό, όπου είχε φθάσει στο όριο του 40% πίσω από τη γραμμή των 7.25, η παρουσία του θα αποδειχθεί πολύτιμη.

Τέλος, αξίζει να γίνει αναφορά και στους Σακραμέντο Κινγκς, οι οποίοι φαίνεται πως βάζουν πλώρη για τα πλέι-οφ με τις τελευταίες κινήσεις τους. Έπειτα από την ανταλλαγή για τον Χάρισον Μπαρνς, ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί σημείο αναφοράς στις θέσεις των φόργουορντ, ήρθε κι η προσθήκη του Μπερκς ως αντικαταστάτη του Σάμπερτ. O Μπερκς έπιασε καλά νούμερα στα 34 ματς που φόρεσε τη φανέλα των Καβς, έχοντας 11.6 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ ανά αγώνα, με δεδομένο, βέβαια, ότι το usage rate του ήταν μεγαλύτερο του συνηθισμένου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…