Κεντρική NBA Στις 40 νίκες οι Μπακς με ιστορικές επιδόσεις στην επίθεση! (vid)
NBA

Στις 40 νίκες οι Μπακς με ιστορικές επιδόσεις στην επίθεση! (vid)

giannis antetokounmpo dunk

Οι Μιλγουόκι Μπακς κατέστρεψαν τα “κοντέρ” και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε μια εκ των κορυφαίων παρουσιών της μπασκετικής ζωής του, νίκησαν τους Γουάσινγκτον Γουίζαρντς με 148-129! Πρόκειται για την καλύτερη φετινή επιθετική συγκομιδή τους, με τα “ελάφια” να γίνονται η πρώτη ομάδα εντός της τρέχουσας σεζόν που φθάνει τις 40 νίκες, διατηρώντας την 1η θέση στην Ανατολή και κατ’επέκταση σε όλο το NBA!

Το γεγονός ότι έγιναν η πρώτη φετινή ομάδα που αγγίζει τον μαγικό αριθμό “40” ενδέχεται να προμηνύει μια πολύ σπουδαία ομαδική διάκριση. Ειδικότερα, τα “ελάφια” έχουν επαναλάβει την εν λόγω επίδοση άλλες 2 φορές, τις σεζόν 1970-71 και 1973-74. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, η ομάδα του Γουισκόνσιν έφθασε στους Τελικούς του NBA, με την ελπίδα να τριτώσει το καλό φέτος!

Όσον αφορά τα ρεκόρ τους στον επιθετικό τομέα, οι Μπακς εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητα του χθεσινού παιχνιδιού, την υπέρμετρη ευστοχία τους και τα υπέροχα κατορθώματα του Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης σκόραρε 43 πόντους, στη 2η κορυφαία επίδοση της καριέρας του, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν το ματς με 60.2% στα σουτ εντός πεδιάς, 19/30 τρίποντα (!), 33 ασίστ και 14 κλεψίματα, πολλά εκ των οποίων οδήγησαν στους 34 πόντους που σημείωσε η ομάδα στον αιφνιδιασμό.

Τα παραπάνω νούμερα φαντάζουν ιδιαίτερα αξιοζήλευτα, με το ξεκίνημα του αγώνα να προδιαθέτει για μια ιστορική βραδιά. Συγκεκριμένα, οι Μπακς σκόραραν 50 πόντους στην 1η περίοδο, στην καλύτερη σχετική επίδοσή τους από τον Νοέμβριο του 1991 και την καλύτερη στα χρονικά του franchise!

Τις τελευταίες 5 σεζόν, μάλιστα, μονάχα οι θρυλικοί, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έχουν κατορθώσει να βάλουν 50 πόντους σε ένα 12λεπτο!

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με το εκκωφαντικό 85-65, με τους Μπακς να “σπάνε” το ρεκόρ τους, καθώς δεν είχαν σκοράρει ποτέ τόσο πολύ μέχρι την ανάπαυλα! Ακόμα κι ο τρόπος με τον οποίο έφθασαν τους 85 πόντους είχε ιστορικές προεκτάσεις, καθώς κάρφωσαν την μπάλα 10 φορές στο αντίπαλο καλάθι, κάτι που δεν είχαν πετύχει ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια.

Με τη νίκη αυτή, οι Μπακς βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 40-13, 2 παιχνίδια πάνω από τους Τορόντο Ράπτορς στην Ανατολική Περιφέρεια. Τέλος, τα “ελάφια” διατηρούν το κορυφαίο εντός έδρας ρεκόρ της λίγκας, έχοντας 23 νίκες σε 27 ματς μέσα στο νεότευκτο, “Fiserv Forum”.

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=LO6BAqXGfYc

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…