Κεντρική Ελλάδα “Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ… από το κεφάλι”

“Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ… από το κεφάλι”

Την άποψη του Νίκου Χατζηβρέττα ζήτησε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για όσα συνέβησαν στον ημιτελικό Κυπέλλου Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, καθώς και όσα επακολούθησαν. Πρωταθλητής Ευρώπης το 2007 και το 2009 με τον Παναθηναϊκό, “χρυσός” στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και “ασημένιος” στο Μουντομπάσκετ του 2006 με την εθνική. Ιδιοκτήτης της “10 Academy” και προπονητής, ο Νίκος Χατζηβρέττας κατέκτησε αμέτρητους τίτλους, συλλογικούς και ατομικούς, λατρεύει το μπάσκετ και του έχει αφιερώσει όλη τη ζωή του. Έχει άποψη και η γνώμη του μετράει! Σε μια εποχή πόλωσης, ακραίας αντιπαλότητας και κρίσης ανάμεσα στους δύο ισχυρούς του ελληνικού πρωταθλήματος, η φωνή του είναι η φωνή της λογικής! Τους καλεί, λοιπόν, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, να γίνουν “συμπαίκτες” για να φέρουν την αλλαγή που επιθυμούν! “Πρέπει να αλλάξουν πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ από το… κεφάλι! Το γνωρίζουμε όλοι, αν και δεν το λέμε! Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα για να μπει μια νέα πνοή στο παιχνίδι, στην οργάνωση. Μιλάω και για την Ομοσπονδία και για όλα!” Και, όπως λένε οι ψυχολόγοι, “η κρίση είναι η καλύτερη περίοδος για να αλλάξεις!”.

“Πρέπει να σεβαστούμε πάνω απ’ όλα το παιχνίδι. Αν αισθάνονται προβληματισμένες κάποιες ομάδες, δεν μπορούν να το εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο” δηλώνει, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην απόφαση για αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σφυρίγματα των διαιτητών.

“Όλα αυτά που ακολούθησαν από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού δεν τιμούν το άθλημα. Πρέπει να έχουμε όλοι σεβασμό για το άθλημα” τονίζει, καταδικάζοντας τη σεξιστική κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αφήσει ένα κόκκινο γυναικείο εσώρουχο στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά και τις αναρτήσεις που ακολούθησαν στα Social Media.

Kι όταν η συζήτηση φτάνει στο φλέγον θέμα του ορισμού ξένων διαιτητών, όπως απαιτεί η ΚΑΕ Ολυμπιακός, στα ντέρμπι “αιωνίων” στις εγχώριες διοργανώσεις, ο Νίκος Χατζηβρέττας καταθέτει με πάθος όσα έχει μέσα στο μυαλό και την ψυχή του: “Αν αυτοί οι δύο ήταν “συμπαίκτες” με κοινό στόχο να αναβαθμίσουν το άθλημα, θα έκαναν θαύματα. Και πρέπει να αλλάξουν πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ από το… κεφάλι! Το γνωρίζουμε όλοι, αν και δεν το λέμε! Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα για να μπει μια νέα πνοή στο παιχνίδι, στην οργάνωση. Μιλάω και για την Ομοσπονδία και για όλα! Ας ενωθούν για να οργανώσουν μια καλύτερη Λίγκα, μια καλύτερη Ομοσπονδία!”.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Νίκου Χατζηβρέττα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

“ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ”

-Νίκο, πως βλέπουν τα δικά σου μάτια όλα όσα συνέβησαν στον ημιτελικό Κυπέλλου Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός;

ΧΑΤΖΗΒΡΕΤΤΑΣ: “Κανένας δεν χαίρεται για αυτήν την κατάσταση, όλοι είναι προβληματισμένοι και στενοχωρημένοι, πιστεύω. Ειδικά αυτοί που αγαπούν το παιχνίδι, το άθλημα. Εμείς το μπάσκετ αγαπάμε και αυτό υπηρετούμε και πιστεύω ότι η δήλωση του προπονητή του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, αντικατοπτρίζει κάθε άνθρωπο, είτε είναι προπονητής είτε παίκτης είτε φίλαθλος που αγαπά το παιχνίδι. Αναφέρομαι στη δήλωσή του πως “πρέπει πάνω απ’ όλα να σεβόμαστε το παιχνίδι, γιατί αυτό υπηρετούμε”. Είναι το πιο σωστό σχόλιο που έχω ακούσει. Πάνω απ’ όλα πρέπει να σεβόμαστε το παιχνίδι και το παιχνίδι έχει κανόνες. Κάποιοι μπορεί στο παιχνίδι να αδικηθούν ή να νιώθουν αδικημένοι, αλλά δεν πρέπει να το αφήσουν αυτό να βγει εις βάρος του παιχνιδιού”.

-Θεωρείς ότι αδικήθηκε ο Ολυμπιακός ή όχι;

ΧΑΤΖΗΒΡΕΤΤΑΣ: “Χάνουμε το νόημα. Το νόημα δεν είναι αυτό. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Επαναλαμβάνω πως πρέπει να σεβαστούμε πάνω απ’ όλα το παιχνίδι. Αν αισθάνονται προβληματισμένες κάποιες ομάδες, δεν μπορούν να το εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο”.

“ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΟΣΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ”

-Πως σχολιάζεις τη σεξιστική κίνηση να αφήσει ένα κόκκινο γυναικείο εσώρουχο στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, το “Silver Alert” στον επίσημο λογαριασμό Twitter της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τις υπόλοιπες αναρτήσεις;

ΧΑΤΖΗΒΡΕΤΤΑΣ: “Για να μη λέμε μόνο για την αποχώρηση του Ολυμπιακού, πιστεύω πως και η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν λάθος. Πρέπει να έχουμε όλοι σεβασμό. Όλο αυτά που ακολούθησαν από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού δεν τιμούν το άθλημα”.

“ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ… ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!”

“ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ”

-Θεωρείς πως είναι μια κάποια… λύση να διευθύνουν ξένοι διαιτητές τα ντέρμπι “αιωνίων” στην Ελλάδα, όπως απαιτεί πλέον ο Ολυμπιακός;

ΧΑΤΖΗΒΡΕΤΤΑΣ: “Εγώ θα πω τη γνώμη μου. Δεν ξέρω τι γίνεται σε κάθε ομάδα ή τι έχει ο καθένας στο μυαλό του ή τι νιώθει. Στο μπάσκετ πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός! Μια πολύ μεγάλη ομάδα! Όπως και ο Παναθηναϊκός! Κρατούν το ελληνικό μπάσκετ σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο στη χώρα μας, με τις ομάδες που έχουν, την πορεία που ακολουθούν στην Ευρώπη και χάρη και στα χρήματα που διαθέτουν οι διοικήσεις τους. Είναι σημαντικό, λοιπόν, αυτοί να δείξουν το παράδειγμα και το δρόμο. Προσμένω, λοιπόν, αντιδράσεις από αυτούς που θα αλλάξουν κάτι προς το καλύτερο, όχι προς το χειρότερο. Πρέπει αυτοί να δείξουν και το δρόμο, ώστε στο ελληνικό μπάσκετ να αλλάξουν τα πράγματα. Να έχουν την ψυχραιμία και την ωριμότητα να τα αλλάξουν, γιατί μπορούν! Αφού διαφημίζουν το μπάσκετ με το υψηλό αγωνιστικό τους επίπεδο, πρέπει να κάνουν το ίδιο και εξωαγωνιστικά! Μαλώνουν μεταξύ τους χωρίς λόγο δηλαδή, ενώ θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να αναβαθμίσουν το ίδιο το άθλημα. Αν αυτοί οι δύο ήταν “συμπαίκτες” με κοινό στόχο να αναβαθμίσουν το άθλημα, θα έκαναν θαύματα. Και πρέπει να αλλάξουν πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ από το… κεφάλι! Το γνωρίζουμε όλοι, αν και δεν το λέμε! Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα για να μπει μια νέα πνοή στο παιχνίδι, στην οργάνωση. Μιλάω και για την Ομοσπονδία και για όλα! Νομίζω, όμως, πως μόνο αυτές οι δύο ομάδες, μπαίνοντας ως συμπαίκτες στο παιχνίδι, μπορούν να φέρουν την αλλαγή! Αν είναι αντίπαλοι και τρώγονται, όλα θα μένουν στάσιμα, όλα θα μένουν ίδια! Ας ενωθούν για να οργανώσουν μια καλύτερη Λίγκα, μια καλύτερη Ομοσπονδία! Με το να μαλώνουν αυτοί, κερδίζουν όλοι οι άλλοι!”.

-Πόσο αισιόδοξος είσαι πως τα λόγια σου… θα πιάσουν τόπο;

ΧΑΤΖΗΒΡΕΤΤΑΣ: “Νομίζω ότι αυτά που είπα είναι λογικά και πως κάθε σκεπτόμενος φίλαθλος που αγαπάει το άθλημα, κι εμείς που το έχουμε παίξει το αγαπάμε πολύ, αυτό θα σκεφτεί. Δεν μπορεί δύο ομάδες, που είναι οι δύο πιο σημαντικές στη χώρα, να φέρονται με αυτόν τον τρόπο. Να ενωθούν, λοιπόν, με στόχο να κάνουν καλύτερα όσα περιβάλλουν το αγωνιστικό μέρος, ώστε να γίνει και πιο ανταγωνιστικό το ελληνικό πρωτάθλημα και αυτοί να γεμίζουν τα γήπεδά τους και να έχουν και περισσότερα έσοδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Νίκος Κούτουλας: Σε μια ακόμη μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο Πανελευσινιακός Α.Ο.

Με σταθερά βήματα συνεχίζει ο Πανελευσινιακός να δημιουργεί το ρόστερ του εν όψει της νέας…