Κεντρική NBA “Μάλλον δεν θα παίξει φέτος ο Πορζίνγκις”
NBA

“Μάλλον δεν θα παίξει φέτος ο Πορζίνγκις”

porzingis nowitzki

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις αποτελεί το πιο viral πρόσωπο των τελευταίων δύο ημερών στον “πλανήτη” του NBA, με τους Νιου Γιορκ Νικς να τον ανταλλάζουν στους Ντάλας Μάβερικς. Μαζί με τον Πορζίνγκις ανταλλάχθηκαν οι Τιμ Χάρνταγουεί jr και Κόρτνι Λι, με τους Μάβερικς να δίνουν τους Ντένις Σμιθ jr, ΝτιΆντρε Τζόρνταν και Γουέσλεϊ Μάθιους (και δύο ντραφτ πικ πρώτου γύρου), σε μια blockbuster κίνηση που ανακάτεψε την “τράπουλα” του πρωταθλήματος.

Το πρόβλημα στην εν λόγω υπόθεση, βέβαια, αφορά στην κατάσταση της υγείας του Πορζίνγκις. Ο 23χρονος “γίγαντας” υπέστη ρήξη χιαστών στο αριστερό πόδι στις 6 Φεβρουαρίου του 2018, δίχως να έχει αγωνιστεί έκτοτε, με τα ρεπορτάζ να “κοντράρονται” μεταξύ του, σχετικά με το αν θα δώσει το παρών την τρέχουσα σεζόν. Την οριστική απάντηση, βέβαια, φαίνεται πως έδωσε ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, με δήλωσή του στο ESPN.

Συγκεκριμένα, ο Κιούμπαν ανέφερε ότι ο Πορζίνγκις μάλλον δεν θα καταφέρει να παίξει φέτος, με την ανάρρωσή του από τον σοβαρό τραυματισμό να συνεχίζεται.

Το θετικό στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι η διαδικασία ανάρρωσης του Πορζίνγκις φαίνεται πως βαίνει καλώς. Ο “Unicorn” εξετάστηκε εντός του Ιανουαρίου από γιατρούς των Νικς, με τα νέα να είναι ευχάριστα σχετικά με την πορεία της υγείας του. Επίσης, ο Λετονός δούλεψε πρόσφατα εντός παρκέ για περίπου 45 λεπτά, ρίχνοντας την προσοχή του σε pull-up σουτ και καρφώματα.

Οι Μάβερικς, βέβαια, οφείλουν να βρίσκονται σε “αναμμένα κάρβουνα”. Ένας παίκτης με το ύψος του Πορζίνγκις (2.21) ενδέχεται να αντιμετωπίσει αγωνιστικές δυσκολίες κατά την επιστροφή του στα παρκέ ενώ μπορεί να αποδειχθεί επιρρεπής και σε νέους τραυματισμούς. Κάτι τέτοιο θα “καταδικάσει” τις ελπίδες των Μάβερικς για πρωταθλητισμό στα επόμενα χρόνια, καθώς έχουν ήδη σπαταλήσει σχεδόν όλα τα ντραφτ-πικ πρώτου γύρου και δεν θα βρίσκονται σε θέση να χτίσουν ξανά το ρόστερ τους όπως θα επιθυμούν.

Ακόμη, θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι το τρέχον συμβόλαιο του Πορζίνγκις λήγει το καλοκαίρι, με τον 23χρονο σταρ να γίνεται restricted free-agent. Οι Μάβερικς θα πρέπει να ισοφαρίσουν τις προσφορές των άλλων ομάδων, ώστε να τον κρατήσουν στο Ντάλας ενώ μένει να αποδειχθεί αν ο Πορζίνγκις θα δεχθεί την qualifying offer, ύψους μόλις 4.5 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σεζόν 2019-20 ή αν θα κυνηγήσει κατευθείαν max συμβόλαιο, ύψους έως 158 εκατομμυρίων δολαρίων για 5 χρόνια! Μονάχα οι Μαβς μπορούν να του δώσουν τόσα χρήματα αλλά θα επιχειρήσουν να τον πείσουν να πάρει την qualifying offer, ώστε να αποδείξει την ερχόμενη σεζόν ότι αξίζει το max.

Πηγή: http://www.espn.com/nba/story/_/id/25902807/kristaps-porzingis-likely-play-season-mark-cuban-says

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…