Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ποιος και πώς ορίζει;

Ποιος και πώς ορίζει;

vasilakopoulos

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δεν είναι ανακάλυψη του χώρου μας. Επιβλήθηκε από την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, ως αναγκαιότητα για όλα τα ομαδικά αθλήματα. Ως εκ τούτου υπήρξε γενική τοποθέτηση, που καλύπτει απόλυτα το σπορ με την πορτοκαλί μπάλα, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο. Η ΚΕΔ αποτελείται από πέντε μέλη, πρώην διεθνείς διαιτητές. Αν δεν υπάρχει επαρκής αριθμός, ακολουθούν διαιτητές υψηλής εμπειρίας, που δεν ήταν διεθνείς.

Η σύσταση της ΚΕΔ είναι παράνομη, καθώς υπάρχουν στην… πεντάδα ένας πρώην διαιτητής επιπέδου Α2 (Ανδρέας Παπαδόπουλος) κι ένας διαιτητής με χαμηλού επιπέδου παραστάσεις (Κυριάκος Ταβουλαρέας). Αλλά ας το αφήσουμε για λίγο στην άκρη, να προχωρήσουμε τα θέματά μας.

Η ΚΕΔ είναι πενταμελής. Η ΚΕΔ είναι πενταμελής; Η απάντηση είναι ΟΧΙ! Από τη στιγμή που παραιτήθηκε ο Κώστας Μουζάκης δεν προχώρησαν στην αντικατάστασή του. Έτσι με τέσσερα μέλη γίνονται οι συνεδριάσεις. Κι αν υπάρξει διαφωνία και η ψηφοφορία έρθει 2-2 τι γίνεται; Αφήστε το κι αυτό για λίγο στην άκρη, να προχωρήσουμε τα θέματά μας.

Η ΚΕΔ είναι τετραμελής. Η ΚΕΔ είναι τετραμελής; Εδώ και περίπου έναν μήνα ο Στέλιος Συμεωνίδης απέχει από τις συνεδριάσεις. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, έχει θέσει παραίτηση. Κι έτσι να μην είναι, δεν πηγαίνει στις συνεδριάσεις. Από τις τελευταίες απείχε (για δικούς του λόγους) ο κ. Παπαδόπουλος, άρα πάμε να ενώσουμε τις τελίτσες για να δούμε τη μεγάλη εικόνα.

Σε μια πενταμελή ΚΕΔ, που έχει τέσσερα μέλη (γίγαντα Βαμβακούλα), συνεδρίασαν δύο και τόλμησαν (γιατί πρόκειται περί τόλμης, αν όχι θράσους) να ορίσουν τους διαιτητές του ημιτελικού. Απίστευτο; Μιλάμε για τον απόλυτο ευτελισμό του θεσμού, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα.

Ακόμα κι αν η τριάδα των διαιτητών περιλάμβανε τους κορυφαίους του χώρου, ποιος νομοθέτης, ποιος παράγοντας, ποιος νοήμων άνθρωπος συμφώνησε να κάνει κουμάντο στην ελληνική διαιτησία το δίδυμο Κορομηλάς – Ταβουλαρέας;

Τροφή για σκέψη…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …