Κεντρική Ασίστ Περαστικός Οι… γκρίζες ζώνες

Οι… γκρίζες ζώνες

ref1

Καλησπέρα φιλαράκια, ο κακός χαμός γίνεται στο μπάσκετ, οπότε δεν μπορούσα να λείψω. Έχω πολλά να γράψω και δεν ξέρω από πού. Μέρες που είναι, από τον ημιτελικό και μετά, πηγαίνω σ’ ένα αθηναϊκό στέκι, στο οποίο συχνάζουν πολλοί διαιτητές. Μάζεψα διάφορες ιστορίες και πρέπει να τις βάλω σε τάξη για να τις παρουσιάσω. Ξεκινώ με δύο, οι οποίες έχουν ενδιαφέρον και δείχνουν ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, ότι υπάρχουν αρκετές… γκρίζες ζώνες.

Υπάρχει ένας διαιτητής, ο οποίος προέρχεται από τον Βόλο. Οι γνωρίζοντες λένε πως είναι κολλητός του Κώστα Κορομηλά και μάλιστα πως αξιοποιούνται οι γνώσεις του στα σεμινάρια, στα οποία καλείται να μιλήσει το μέλος της ΚΕΔ. Ο διαιτητής αυτός εδώ και καιρό βρίσκεται στην Αθήνα και παίζει (μεταξύ άλλων) στα τοπικά παιχνίδια της ΕΣΚΑ.

Αν δεν έχουμε χάσει κάποιο επεισόδιο, παραμένει μέλος του συνδέσμου του Βόλου. Αν πάλι χάσαμε επεισόδια, ας μας διαφωτίσουν είτε ο σύνδεσμος Αθηναίων διαιτητών, είτε η ΕΣΚΑ, είτε ο κ. Κορομηλάς. Εμείς από τακτ, παρότι στο καφέ που πήγαμε ειπώθηκε δύο και τρεις φορές το όνομα του διαιτητή, για την ώρα το κρατάμε «μυστικό» (όλοι ξέρουν, εμείς το έχουμε… κρυφό καμάρι).

Αν παίζει ως Αθηναίος διαιτητής προφανώς και δεν παίρνει οδοιπορικά σαν να ήταν Βολιώτης. Ή παίρνει; Ας μας εξηγήσουν. Γιατί αν έχει χρήματα να σκορπά η διοργανώτρια αρχή, να καλέσει κι από τη Ρόδο, κι από την Κρήτη. Όχι μόνο από τον Βόλο

Ο εν λόγω διαιτητής έχει φίλο μέλος της ΚΕΔ. Αυτό δεν το έχει καθένας. Μάθαμε, όμως, ότι δεν χρειάζεται να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη. Αρκεί να είσαι φίλος δημοσιογράφου, ο οποίος να έχει καλές σχέσεις με την Ομοσπονδία κι όλα γίνονται. Για παράδειγμα, ορίζεται ένας συνάδελφός σου να διευθύνει παιχνίδι εθνικής κατηγορίας και στην πορεία σβήνεται το όνομα του άλλου και μπαίνει το δικό σου.

«Το ζήτησε ο δημοσιογράφος» έλεγαν από το διπλανό τραπέζι. Μα το να είσαι κοντά στην Ομοσπονδία είναι (φαντάζομαι) για να γράφεις, όχι για να επηρεάζεις τα των διαιτητών. Διαφορετικά μιλάμε για διαπλοκή, ακόμα κι αν δεν υπάρχει οικονομικό αντίτιμο. Κι εδώ άκουσα τα ονόματα, αλλά είπα να μην τα γράψω.

Όπως δεν θα γράψω κι άλλα που άκουσα. Θα κρατηθώ ακόμα, αφήνοντας τους εμπλεκόμενους να γνωρίζουν ότι γνωρίζω. Κι από τη στιγμή που γνωρίζω, θα έρθει η στιγμή που θα βγουν όλα στη φόρα.

Άσχετο: Όταν βουλιάζει το πλοίο, τα ποντίκια την κοπανάνε πρώτα. Μην τρέχετε μικρά μου ποντικάκια, δεν έχει διέξοδο. Δεν θα βρείτε ίσκιο από εδώ και μπρος. Καταλάβατε εσείς…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

NBA: Προκρίθηκαν στους ημιτελικούς οι Κάβαλιερς

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς πήραν οι Κάβαλιερς. Το Κλίβελαντ είναι η ομάδα που θα …