Κεντρική NBA Ο Ντιρκ Νοβίτσκι ταπώνει και σκοράρει! (vid)
NBA

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι ταπώνει και σκοράρει! (vid)

dirk nowitzki

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι διανύει κι επίσημα την τελευταία σεζόν του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, κάτι που επιβεβαίωσε ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν πριν από μερικές ημέρες. Παρότι, λοιπόν, τα επίπεδα αθλητικότητας και ταχύτητας του έχουν πέσει στα “τάρταρα”, ο θρυλικός Γερμανός κατορθώνει και βρίσκει τον τρόπο να είναι αποτελεσματικός ανά διαστήματα, κάτι που απέδειξε στο χθεσινό ματς του Ντάλας απέναντι στο Μιλγουόκι.

Συγκεκριμένα, ο Στέρλινγκ Μπράουν νόμιζε ότι θα περάσει μια εύκολη “πίστα” με αντίπαλο τον Νοβίτσκι, καταφεύγοντας σε ένα euro-step στο τρανζίσιον, προκειμένου να ξεγελάσει τον Ντιρκ και τα αργά πόδια του. Ο 40χρονος Νοβίτσκι, όμως, διατήρησε τη θέση του και τάπωσε τον Μπράουν στα ίσα, στο μόλις 8ο φετινό του μπλοκ!

Λίγες φάσεις αργότερα, ο Νοβίτσκι έκανε τη δουλειά του και στην επίθεση. Στην περίπτωση αυτή, βέβαια, δεν χρειάστηκε πολλή προσπάθεια. Οι Μπακς ξέχασαν ότι πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων σουτέρ που έχουμε δει ποτέ, με τον Ντιρκ να σηκώνεται με άνεση από την κορυφή και να σκοράρει για 3, προκαλώντας τις έντονες επευφημίες του κοινού στο Ντάλας, το οποίο “τρελαίνεται” κάθε φορά που ο Νοβίτσκι βρίσκεται στο επίκεντρο της δράσης.

Οι δύο φάσεις του Νοβίτσκι

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…