Κεντρική NBA Νοβίτσκι και Γουέιντ για τελευταία φορά μαζί στο παρκέ! (vids)

Νοβίτσκι και Γουέιντ για τελευταία φορά μαζί στο παρκέ! (vids)

nowitzki wade

Δύο θρύλοι αναμένεται να κατέβουν από την κορυφαία σκηνή του μπάσκετ με το που σβήσουν τα “φώτα” της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Προτού αποχωρήσουν, όμως, φροντίζουν να προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο ποιοτικές “παραστάσεις” στο κοινό και χθες, μοιράστηκαν τον ίδιο χώρο, προκειμένου να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους.

Ο λόγος γίνεται, βέβαια, για τον Ντιρκ Νοβίτσκι και τον Ντουέιν Γουέιντ. Οι δύο θρύλοι, οι οποίοι θα δώσουν το παρών και στο επερχόμενο All-Star Game, εισήλθαν ταυτόχρονα στο παρκέ, στο τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι προτού αφήσουν οριστικά πίσω τους τη σπουδαία καριέρα τους.

Οι Μαϊάμι Χιτ κατόρθωσαν να πάρουν τη νίκη μέσα στο Ντάλας με 112-101, χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 32-16 στην 3η περίοδο. Ο Γουέιντ συνέβαλλε τα μέγιστα στην επικράτηση αυτή, σκοράροντας 22 πόντους σε 22 λεπτά συμμετοχής (9/14 σουτ) και με ορισμένα καλάθια που περιγράφουν ακριβώς τον φινετσάτο κι αποτελεσματικό τρόπο παιχνιδιού του.

Από την άλλη, ο Νοβίτσκι σταμάτησε στους 12 πόντους σε 17 λεπτά συμμετοχής, σουτάροντας ασταμάτητα αλλά δίχως να “πιάσει” υψηλά ποσοστά ευστοχίας (2/10 τρίποντα).

Στο παρακάτω βίντεο μπορεί να δει κανείς τα χαρακτηριστικά σουτ εκτός ισορροπίας των δύο θρύλων, τα οποία αποτέλεσαν σήμα κατατεθέν για τον καθένα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γουέιντ έγινε δέκτης αρκετών αποδοκιμασιών από τους φίλους των Μάβερικς, οι οποίοι έχουν ακόμα αρνητικά συναισθήματα από τους Τελικούς του 2006. Σε εκείνη τη σειρά, οι Χιτ επιβλήθηκαν με 4-2 και στέφθηκαν πρωταθλητές, με τον Γουέιντ να έχει μεγάλη εύνοια από τη διαιτησία και να πηγαίνει ασταμάτητα στις βολές.

Υπήρξαν, βέβαια και κάμποσοι φανς, οι οποίοι φώναζαν ρυθμικά “We want Wade” κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών του ματς, όταν το αποτέλεσμα είχε κριθεί κι ο “Flash” βρισκόταν στον πάγκο.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι δύο “αστέρες” αντάλλαξαν φανέλες, με τον έναν να αποδίδει τον απαιτούμενο σεβασμό στον άλλον. Πρόκειται, άλλωστε, για δύο παίκτες που επηρέασαν όσο ελάχιστοι τον πλανήτη του μπάσκετ εντός των τελευταίων δεκαετιών.

https://twitter.com/BleacherReport/status/1095896517615902720

Τα highlights των Γουέιντ και Νοβίτσκι

https://www.youtube.com/watch?v=Io-I2EQBVrU

https://www.youtube.com/watch?v=AXZjk4BlQEo

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…