Κεντρική NBA ΛαΒίν και Μάρκανεν έκαναν ταυτόχρονα ρεκόρ καριέρας! (vids)
NBA

ΛαΒίν και Μάρκανεν έκαναν ταυτόχρονα ρεκόρ καριέρας! (vids)

lavine markkanen

Οι Σικάγο Μπουλς νίκησαν τους Μπόστον Σέλτικς με 126-116 και ξέπλυναν την “ντροπή” της ήττας με 56 πόντους διαφορά από τους “κέλτες” πριν από 2.5 μήνες, προκαλώντας ακόμα περισσότερες αναταράξεις στους ασταθείς αντιπάλους τους. Για να πετύχουν τον σκοπό τους οι “ταύροι”, βέβαια, χρειάστηκε να πάρουν το 100% της απόδοσης των δύο κορυφαίων παικτών τους, με τους Ζακ ΛαΒίν και Λάουρι Μάρκανεν να ξεπερνούν τα όριά τους και να κομματιάζουν την αντίπαλη άμυνα!

Ειδικότερα, ο ΛαΒίν πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 42 πόντους (12/18 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 3/3 βολές) σε 39 λεπτά συμμετοχής, νικώντας σε μόνιμη βάση την αντίπαλη άμυνα. Ο 23χρονος γκαρντ πήρε πολλές προσπάθειες μετά από ντρίμπλα, εκτελώντας από μέση και μακρινή απόσταση πίσω από σκριν στην μπάλα, έμπαινε στο καλάθι με τρομερή αποτελεσματικότητα ενώ λάμβανε και hand-off, ώστε να “μπουκάρει” στη ρακέτα με μεγαλύτερη επιτάχυνση έπειτα από το curl.

Τα highlights του ΛαΒίν

https://www.youtube.com/watch?v=1zrE08eNAQM

Όσον αφορά τον Μάρκανεν, ο Φινλανδός άσος σκόραρε 35 πόντους με 12/20 σουτ κι 8/9 βολές, θέτοντας επίσης την κορυφαία προσωπική επίδοση της καριέρας του στο NBA! Παρότι έχει ύψος 2.13, το παιχνίδι του έχει μια πιο περιφερειακή χροιά, με τον υπερταλαντούχο 21χρονο να ξεκινά πολλές από τις προσπάθειές του πίσω από το τρίποντο. Κάποιες εξ αυτών ολοκληρώθηκαν εκεί, με τον Μάρκανεν να τελειώνει το ματς με 3/7 τρίποντα ενώ εκμεταλλευόταν τα μις-ματς και την καλή του θέση κάτω από το καλάθι για αρκετούς από τους πόντους του.

Ακόμη, αξίζει να παρατηρήσει κανείς το γεγονός ότι ο Μάρκανεν μπορεί με άνεση να κατεβάσει την μπάλα, όντας ο πρώτος που ψάχνουν οι συμπαίκτες του μετά το ριμπάουντ, ώστε να μεταφέρει την μπάλα στο τρανζίσιον.

Τα highlights του Μάρκανεν

https://www.youtube.com/watch?v=7G9EzVXAVK0

Οι δύο νέοι σταρ, μάλιστα, σημείωσαν κι ένα ιδιαίτερο ρεκόρ: Έγιναν οι πρώτοι παίκτες των Μπουλς με +35 πόντους έκαστος στο ίδιο ματς μετά τους Μάικλ Τζόρνταν και Σκότι Πίπεν το 1996, όταν ο “Μπάτμαν” κι ο “Ρόμπιν” του NBA των 90s είχαν σκοράρει από 37 πόντους ο καθένας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…