Καμένο χαρτί

koromilas kostas ked

Είμαστε εν μέσω συνταρακτικών αλλαγών. Ό,τι κι αν συμβεί, είτε επικρατήσει ο «τσαμπουκάς» των «κόκκινων», είτε όχι, το τοπίο αλλάζει. Η επόμενη μέρα δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη… χθεσινή και πλέον μένει να δούμε ποιοι θα υπερισχύσουν. Αν νομίζετε ότι μόνο το μέτωπο με την ομάδα του λιμανιού είναι ανοιχτό, είσαστε βαθιά γελασμένοι. Η ΕΟΚ βάλλεται από διαφορετικές κατευθύνσεις, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα που θα διαπραγματευτούμε.

Υπάρχει ένας παράγοντας, ο οποίος… βγήκε πολύ μπροστά. Ο Κώστας Κορομηλάς μοιάζει να είναι καμένο χαρτί, καθώς είναι ο πρώτος που θα «αποσυρθεί», είτε για να μειωθεί η ένταση, είτε γιατί αλλάζουν δυναμικά οι ισορροπίες και τα πράγματα. Ο Βολιώτης έχει δημιουργήσει πάρα πολλές έχθρες, εντός κι εκτός ΚΕΔ κι αυτό -στην παρούσα φάση- είναι κακή πρακτική.

Χρεώνεται τον ορισμό των τριών διαιτητών στον ημιτελικό, γεγονός που λειτούργησε ως επιταχυντής των εξελίξεων. Αν και θεωρητικά θα μπορούσε να είναι ο μοναδικός που θα διασώζονταν από τη σημερινή Κεντρική Επιτροπή (θα το αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο μας), «κατόρθωσε» να είναι ο πρώτος που θα… θυσιαστεί ή θα καρατομηθεί. Κι αυτό γιατί έχει κάνει πολλά απανωτά λάθη.

Η επιλογή του να «αναμειχθεί» σε μια… εσωτερική διαμάχη συλλόγου, θεωρώντας ότι είναι με τους νικητές, αγνοώντας ότι πολύ εύκολα θα τα έβρισκαν μεταξύ τους (όπως κι έγινε), η επιλογή του να βγει μπροστά για να δείξει ότι αυτός είναι που παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις, η επιλογή του να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη, αγνοώντας ότι το… ρόπαλο του Ηρακλή το κρατάει χρόνια άλλος, είναι μερικές μόνο από τις άστοχες ενέργειές του. Κι αυτά είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Για τον Κώστα Κορομηλά έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Κι αυτό θα αρχίσει να γίνεται πιο έντονο τις επόμενες ημέρες. Το χειρότερο δεν είναι να πέσει στη… μάχη, αλλά να θυσιαστεί ως άλλη Ιφιγένεια για να κατευνάσουν οι σοφοί γέροντες τη μήνη των Θεών. Αλλά αυτά είναι στα… προσεχώς. Εδώ θα είμαστε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …