Καλώς τα παιδιά

bousias konstantinos odke

Ανακοίνωση στήριξης (διαβάστε εδώ) εξέδωσε η ΟΔΚΕ. Και πολύ καλά έκανε! Και μπράβο για τα αντανακλαστικά, για την ταχύτητα αντίδρασης, αλλά και για την ουσιαστική στήριξη. Αυτό οφείλει να κάνει ένα… συνδικαλιστικό όργανο, αυτό οφείλει να κάνει η Ομοσπονδία των Διαιτητών. Ουπς, κάτι ξέχασα…

Ψάχνω, αλλά δεν βρίσκω (ποτέ δεν ήμουν επιμελής ως προς το αρχείο μου) την αντίστοιχη ανακοίνωση στήριξης προς τους διαιτητές της Ευρωλίγκα (Σπύρο Γκόντα, Γιάννη Φούφη, Ηλία Κορομηλά και Πέτρο Παπαπέτρου), όταν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ δεν ορίζονταν σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και του αντίστοιχου κυπέλλου. Επειδή, όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα κάτι, παρακαλώ τον κ. Μπούσια να μου την αποστείλει. Ή όποιον άλλον την έχει…

Επειδή οι λέξεις έχουν αξία, το «παρανόμως» που ανέφερα ΔΕΝ είναι δική μου άποψη, αλλά ΑΠΟΦΑΣΗ τελεσίδικη της ελληνικής πολιτείας, έτσι όπως αυτή εκφράστηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών. Δεν είναι μόνο ηθικό το θέμα, αλλά και νόμιμο.
Επειδή ΔΕΝ υπήρξε καμία στήριξη, η διοίκηση Μπούσια είναι πρόδηλο ότι:

  • Είτε χωρίζει τους διαιτητές σε παιδιά και… απόπαιδα (απαράδεκτο για διοίκηση ανεξάρτητης ομοσπονδίας)…
  • Είτε αντιδρά ΜΟΝΟ αν κι εφόσον δεν θίγεται η διοίκηση της ΕΟΚ (απαράδεκτο για διοίκηση ανεξάρτητης ομοσπονδίας)…

Πού ήταν ο κ. Μπούσιας κι η παρέα του όταν τέσσερις διαιτητές υψηλότατου επιπέδου δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση διαρκείας από την ομοσπονδία του μπάσκετ; Να υποθέσω ότι είχε μπλοκάρει ο υπολογιστής, είχε τελειώσει το μελάνι στον εκτυπωτή, ή απλά έτρεμε τον «μεγάλο»; Εκτός κι αν δεν είναι η ΟΔΚΕ ομοσπονδία όλων των διαιτητών, αλλά ομοσπονδία των διαιτητών που αποτελούν «αγαπημένα παιδιά» της ΕΟΚ. Να το πει, όχι σε μας (εμείς γνωρίζουμε), αλλά στους διαιτητές και στους συνδέσμους της.

Αντί επιλόγου: Συμφωνούμε απόλυτα με τη διοίκηση της ΟΔΚΕ, ότι «… οι Έλληνες διαιτητές είναι υψηλότατου επιπέδου και άρτιες προσωπικότητες, κάτι το οποίο άλλωστε αποδεικνύεται από την συμμετοχή τους σε όλες τις παγκόσμιες διοργανώσεις». Δυστυχώς δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το ίδιο για τους παράγοντες της Ομοσπονδίας των διαιτητών, οι οποίοι είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…