Κεντρική NBA Ανταλλαγή-“βόμβα”! Στους Σίξερς ο Τομπάιας Χάρις

Ανταλλαγή-“βόμβα”! Στους Σίξερς ο Τομπάιας Χάρις

tobias harris

Οι Φιλαδέλφια 76ερς είναι αποφασισμένοι να παίξουν τα “ρέστα” τους, προκειμένου να γίνουν πραγματικοί contenders και να “κυνηγήσουν” το φετινό πρωτάθλημα, φθάνοντας στον τερματικό σταθμό του περιβόητου “Process”. Πριν από λίγη ώρα, λοιπόν, οι Σίξερς ενδέχεται να βρήκαν το τελευταίο κομμάτι του παζλ, προκειμένου να πολλαπλασιάσουν τη δυναμική τους.

Συγκεκριμένα, Σίξερς και Κλίπερς συμφώνησαν σε μια blockbuster ανταλλαγή, με την ομάδα του L.A να στέλνει τον Τομπάιας Χάρις στη Φιλαδέλφια, όπως μετέδωσε ο Άντριαν Γουοζναρόφσκι!

Πιο αναλυτικά, οι Τομπάιας Χάρις, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς και Μάικ Σκοτ θα πάνε στους Σίξερς ενώ, οι Γουίλσον Τσάντλερ, Λάντρι Σάμετ, Μάικ Μιουσκάλα και 4 ντραφτ-πικς (2 πρώτου γύρου, 2 δεύτερου) θα περάσουν στα χέρια των Κλίπερς.

Οι Σίξερς, λοιπόν, έκαναν ξανά το “θαύμα” τους, ανταλλάσσοντας για την απόκτηση ενός σταρ για 2η φορά φέτος, μετά από την ανταλλαγή-“βόμβα” για τον Τζίμι Μπάτλερ. Η Φιλαδέλφια διαθέτει πλέον 4 παίκτες επιπέδου All-Star κι ίσως την κορυφαία βασική πεντάδα του NBA, μετά από την αντίστοιχη των Γουόριορς.

Όχι κι άσχημη…

Οι Σίξερς, μάλιστα, έχουν μακροπρόθεσμα πλάνα, όσον αφορά την παρουσία των 4 σταρ στην ομάδα (Εμπίιντ, Σίμονς, Μπάτλερ, Χάρις). Το ρεπορτάζ του Γουοζναρόφσκι αναφέρει ότι η Φιλαδέλφια επιθυμεί να διατηρήσει τους Μπάτλερ και Χάρις στις τάξεις της, καθώς οι δύο φόργουορντ μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι κι αμφότεροι θα αξιώσουν max contracts. Στόχος είναι η δημιουργία μιας πάγιας “big 4“.

Ο Χάρις διανύει την κορυφαία σεζόν της καριέρας του, καθώς είχε εξελιχθεί σε ηγέτη της εξαιρετικής φετινής προσπάθειας των Κλίπερς. Ο 26χρονος φόργουορντ μετρά 20.9 πόντους κι 7.9 ριμπάουντ ανά αγώνα, με 49.6% στα σουτ εντός πεδιάς και 43.4% από το τρίποντο, όντας τρομερά υποτιμημένος κι η παρουσία του θα δώσει λύσεις σε πάμπολλους τομείς, στους οποίους οι Σίξερς πάσχουν.

Επίσης, η παρουσία των Μαριάνοβιτς και Σκοτ θα δώσει μια μικρή ανακούφιση στον πάγκο της ομάδας, με τους Σίξερς να μην φημίζονται κι ιδιαίτερα για το βάθος του ρόστερ τους.

Από την άλλη, οι Κλίπερς λειτούργησαν στην ανταλλαγή με γνώμονα το μέλλον, καθώς απέσπασαν 4 μελλοντικά ντραφτ-πικς. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, είναι το απροστάτευτο πικ πρώτου γύρου των Μαϊάμι Χιτ για το 2021, το οποίο φαίνεται πως θα έχει πολύ υψηλή αξία. Επίσης, θα έχουν το πικ πρώτου γύρου των Σίξερς για το 2020, καθώς και δύο επιλογές δευτέρου γύρου, το 2021 και το 2023.

Ακόμη, οι Κλίπερς έχουν πλέον ξεκάθαρο χώρο στο σάλαρι καπ για δύο max contracts και θα βγουν με πολλή φόρα στην ελεύθερη αγορά του 2019, με το όνομα που έχει συνδεθεί περαιτέρω μαζί τους να είναι αυτό του Καουάι Λέοναρντ.

Τέλος, ενσωμάτωσαν στο ρόστερ τους τον Σάμετ, έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο γκαρντ, ο οποίος σκοράρει 8.3 πόντους ανά αγώνα εντός της φετινής, ρούκι σεζόν του, με 40.4% στα τρίποντα. Ο 21χρονος γκαρντ έχει όλα τα φόντα, ώστε να θεωρείται κομμάτι της ομάδας που θα θέλουν να χτίσουν οι Κλίπερς από εδώ και πέρα. Κι όσο ο θρυλικός, Τζέρι Γουεστ ηγείται των κινήσεών τους, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα…

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…