Κεντρική NBA Αλ Χόρφορντ: Ο κακός “δαίμονας” του Τζοέλ Εμπίιντ
NBA

Αλ Χόρφορντ: Ο κακός “δαίμονας” του Τζοέλ Εμπίιντ

embiid horford

Οι Μπόστον Σέλτικς έχουν βρει τα “κουμπιά” των Φιλαδέλφια 76ερς, νικώντας τους για μια ακόμη φορά φέτος. Οι “κέλτες” επιβλήθηκαν των άμεσων ανταγωνιστών τους με 112-109 κι οι δύο μεγάλες δυνάμεις της Ανατολής έχουν πλέον το ίδιο ακριβώς ρεκόρ (36-21), καταλαμβάνοντας την και την θέση της περιφέρειάς τους αντίστοιχα.

Αυτή ήταν η νίκη των Σέλτικς σε ισάριθμα ματς φέτος κόντρα στη Φιλαδέλφια, διασφαλίζοντας μια και καλή το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία των δύο ομάδων, ένα σενάριο που φαντάζει εξαιρετικά πιθανό. Παράλληλα, αν συνυπολογιστούν όλες οι αναμετρήσεις μεταξύ τους από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν, προκύπτει ότι η Βοστόνη έχει 10 νίκες σε 12 ματς, συμπεριλαμβανομένης και της περσινής σειράς του δευτέρου γύρου των πλέι-οφ (4-1).

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι 5 από τις τελευταίες 7 ήττες των Σίξερς κόντρα στους Σέλτικς έχουν σημειωθεί εν απουσία του Κάιρι Έρβινγκ, του απόλυτου ηγέτη της Βοστόνης! Ανάμεσα στις ήττες αυτές φιγουράρει κι η χθεσινή, με τον Γκόρντον Χέιγουορντ (26 πόντοι από τον πάγκο, 6/7 τρίποντα), τον Τζέισον Τέιτουμ (20 πόντοι, 10 ριμπάουντ) αλλά και τον Αλ Χόρφορντ (23 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα) να σηκώνουν το βάρος με επιτυχία.

Μιας και γίνεται λόγος για τον Χόρφορντ, αξίζει να δοθεί μια πιο αναλυτική ματιά στην άμυνά του απέναντι στον Τζοέλ Εμπίιντ, τον σέντερ-δυναμίτη των Σίξερς. Ο σούπερ-σταρ από το Καμερούν ολοκλήρωσε το χθεσινό παιχνίδι με 23 πόντους, 14 ριμπάουντ και 3 ασίστ αλλά είχε μόνο 9/22 σουτ και τα έβρισκε συχνά σκούρα απέναντι στην αμυντική ευφυΐα του 32χρονου Δομινικανού.

Εκείνος δεν κάνει τίποτα. Απλά εγώ δεν έπαιζα καλά για 3 περιόδους. Το λάθος είναι δικό μου”, τόνισε ο Εμπίιντ μετά το τέλος του ματς αλλά οι αριθμοί τον διαψεύδουν. Συγκεκριμένα, ο σούπερ-σταρ των Σίξερς είχε μονάχα 5/16 σουτ στις περιπτώσεις που τον μάρκαρε ο Χόρφορντ και 4/6 προσπάθειες σε όλες τις άλλες περιπτώσεις!

Επίσης, αν συνυπολογιστούν τα τελευταία 8 παιχνίδια ανάμεσα σε Φιλαδέλφια και Βοστόνη, προκύπτουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Στα ματς αυτά, λοιπόν, ο Εμπίιντ πετυχαίνει 1.08 πόντους ανά κατοχή όταν μαρκάρεται από οποιονδήποτε παίκτη πλην του Χόρφορντ ενώ σκοράρει μόνο 0.73 πόντους ανά κατοχή με τον Χόρφορντ στο μαρκάρισμά του! Στη μία περίπτωση έχει 48/92 σουτ (52%) ενώ, με αντίπαλο τον “Big Al” φθάνει μονάχα στο 36% (25/70 σουτ)!

Τέλος, από το ίδιο δείγμα παιχνιδιών, προκύπτει ότι ο Εμπίιντ κάνει λάθος στο 16% των κατοχών του απέναντι στον Χόρφορντ και δέχεται τάπα στο 10%. Τα αντίστοιχα ποσοστά σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι μόνο 11% και 4% αντίστοιχα ενώ, η παρουσία του Χόρφορντ τον ωθεί συχνά στη γραμμή του τριπόντου, από όπου κι “έγραψε” μονάχα 2/8 προσπάθειες χθες.

Τα highlights του αγώνα

Πηγή: http://www.espn.com/nba/story/_/id/25984963/joel-embiid-strong-words-refs-latest-76ers-loss-celtics

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…