Κεντρική NBA 9 σερί τριπλ-νταμπλ ο Γουέστμπρουκ, ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ! (vid)
NBA

9 σερί τριπλ-νταμπλ ο Γουέστμπρουκ, ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ! (vid)

westbrook

Μπορεί ο Πολ Τζορτζ κι ο Τζέιμς Χάρντεν να ήταν οι απόλυτες φιγούρες του εν λόγω ματς αλλά ο Ράσελ Γουέστμπρουκ ήταν αυτός που έβαλε πιο εμφατικά το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας. Αν κι ήταν άστοχος (8/21 σουτ) αλλά και τελείως μη αποδοτικός (10 λάθη!), ο “Russ” γέμισε ξανά τη στατιστική υπηρεσία με τον δικό του, μοναδικό τρόπο και ισοφάρισε μια μυθική επίδοση.

Συγκεκριμένα, ο Γουέστμπρουκ πέτυχε το 9ο συνεχόμενο τριπλ-νταμπλ του, έχοντας 21 πόντους, 12 ριμπάουντ κι 11 ασίστ. Μονάχα ο Γουιλτ Τσέιμπερλεϊν είχε κατορθώσει να φθάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων, ριμπάουντ και ασίστ σε τόσα συναπτά παιχνίδια!

Σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από πολλές κάκιστες αποφάσεις του και με τον ίδιο να θυμίζει μια ανεξέλεγκτη υπερδύναμη, ο Γουέστμπρουκ κατόρθωσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στα δύο πιο κρίσιμα σημεία. Αρχικά, “έσπασε” το νταμπλ-τιμ στο πικ-εν-ρολ και πέτυχε το λέι-απ, βάζοντας μπροστά τους Θάντερ με 113-112 (26.9” για το φινάλε) ενώ, έβγαλε και την επόμενη άμυνα πάνω στον Τζέιμς Χάρντεν, διασφαλίζοντας τη μεγάλη νίκη!

Το νικητήριο καλάθι κι η άμυνα του Γουέστμπρουκ

Αυτό ήταν συνολικά το 21o φετινό τριπλ-νταμπλ του Γουέστμπρουκ, όντας μακράν πρώτος σε ολόκληρο το NBA για 5η σερί σεζόν ενώ έφθασε τα 125 τριπλ-νταμπλ καριέρας (3ος όλων των εποχών). Τέλος, ο “Russ” πέτυχε και μια… μεικτή επίδοση, καθώς αυτό ήταν το 4ο παιχνίδι της καριέρας του με τριπλ-νταμπλ αλλά και τουλάχιστον 10 λάθη! Μονάχα 8 παίκτες στα χρονικά του NBA το έχουν πετύχει αυτό, με τον Γουέστμπρουκ να είναι μακράν πρώτος στη λίστα αυτή (πηγή: Basketball-reference)!

Τα highlights του Ράσελ Γουέστμπρουκ

https://www.youtube.com/watch?v=KM8U41mrIOo

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…