Κεντρική NBA Τζάρετ Άλεν: Το μεγαλύτερο “εμπόδιο” των σούπερ-σταρ! (vids)
NBA

Τζάρετ Άλεν: Το μεγαλύτερο “εμπόδιο” των σούπερ-σταρ! (vids)

lebron james jarrett allen

Ο Τζάρετ Άλεν έχει αναδειχθεί ως ένας εκ των κορυφαίων νεαρών σέντερ του NBA, με τον 20χρονο δευτεροετή να έχει 11.6 πόντους, 8.2 ριμπάουντ και 1.5 τάπες ανά αγώνα. Οι Μπρούκλιν Νετς έχουν βασίσει ένα σημαντικό κομμάτι της μελλοντικής τους προοπτικής στο πρόσωπό του, με τον Άλεν να έχει ήδη “χτίσει” ένα στιβαρό όνομα χάρη στην αποτελεσματικότητά του στο να προστατεύει το καλάθι της ομάδας του.

Φαίνεται, όμως, ότι ο Άλεν έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στο να “εξαφανίζει” τα καρφώματα των αντιπάλων. Κι όχι όποιων κι όποιων αντιπάλων αλλά των “αστέρων” της λίγκας, με ορισμένους εξ αυτών να συναντούν ένα εκκωφαντικό “μπλόκο” πάνω από τη στεφάνη!

Άντονι Ντέιβις

Ο Άντονι Ντέιβις ήταν το τελευταίο “θύμα” του Άλεν στο χθεσινό ματς των Νετς εναντίον των Πέλικανς. Παρότι ο “Brow” ήταν απίθανος κατά μήκος του αγώνα με 34 πόντους κι 26 ριμπάουντ (μόλις ο 3ος παίκτης τα τελευταία 20 χρόνια με τέτοια νούμερα), ο Άλεν του έδωσε ένα καλό μάθημα στην παρακάτω φάση, καθώς σηκώθηκε αστραπιαία από το έδαφος και τον τάπωσε στα ίσα!

ΛεΜπρόν Τζέιμς

Η φάση που προκάλεσε περισσότερο ντόρο ήταν, φυσικά, το ηχηρότατο “stop” του Άλεν στον κορυφαίο παίκτη του πλανήτη! Ο Τζέιμς όρμησε στο καλάθι για ένα από τα κλασικά του tomahawk καρφώματα αλλά ο Άλεν δεν φοβήθηκε ούτε δευτερόλεπτο, δεχόμενος την πρόκληση. Η “μονομαχία” τον ανέδειξε νικητή, με τον ΛεΜπρόν να δέχεται μια πεντακάθαρη τάπα κι αυτή ήταν μονάχα η φορά -σε σύνολο 1850 προσπαθειών- όπου ο θρυλικός άσος είδε κάποιον αντίπαλο να ταπώνει την προσπάθεια του για κάρφωμα!

Μπλέικ Γκρίφιν (εις διπλούν)

Η παρακάτω φάση έλαβε χώρα στην pre-season αλλά το γεγονός αυτό δεν στερεί κάτι από τη “λάμψη” της. Ο Γκρίφιν πόσταρε τον ΝτεΜάρ Κάρολ κι έφθασε ως το καλάθι αλλά ο Άλεν ήρθε από την αδύνατη πλευρά και έθεσε ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο σε έναν εκ των κορυφαίων dunker της τρέχουσας δεκαετίας!

Κι επειδή η pre-season φαίνεται πως δεν του αρκούσε, ο Άλεν αποφάσισε να επαναλάβει το κατόρθωμά του πάνω στον Γκρίφιν κι εντός της κανονικής περιόδου, με το θεόρατο χέρι του να “καπακώνει” την μπάλα!

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Για το τέλος έμεινε ο Έλληνας σούπερ-σταρ. Ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς έχει μοιράσει δεκάδες “πόστερ” αλλά αυτή τη φορά, το πάτημά του δεν ήταν και τόσο δυνατό, προκειμένου να τραντάξει τη στεφάνη. Ο Άλεν άρπαξε την ευκαιρία και τον τάπωσε δυναμικά, κερδίζοντας ακόμη ένα “παράσημο” στη νεαρή καριέρα του!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…