Κεντρική NBA Το φάουλ του Μπολ στον Γουέστμπρουκ που δίχασε το κοινό (vid)
NBA

Το φάουλ του Μπολ στον Γουέστμπρουκ που δίχασε το κοινό (vid)

westbrook ball

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 122-119, έχοντας την τελευταία κατοχή της κανονικής διάρκειας του αγώνα απέναντι στους Λος Άντζελες Λέικερς. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είχε την μπάλα στα χέρια, αποφασισμένος να κρίνει τη μοίρα της ομάδας του. Ο “Westbeast” πάτησε για το τρίποντο από πολύ δύσκολη γωνία αλλά κατόρθωσε να κερδίσει το φάουλ από τον Λόνζο Μπολ και να στείλει το ματς στην παράταση με 3/3 βολές.

Η φάση του φάουλ στον Γουέστμπρουκ

Αν δει κανείς το ριπλέι, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι υπάρχει καθαρό φάουλ του Μπολ, καθώς επιχειρεί ξεκάθαρα να σταματήσει τον Γουέστμπρουκ με αντικανονικό τρόπο. Ο νεαρός πλέι-μέικερ είχε στον νου του τον “ευρωπαϊκό”, άτυπο κανόνα, βάσει του οποίου δεν πρέπει να αφήσει κανείς τον αντίπαλό του να εκτελέσει τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν η διαφορά βρίσκεται στους 3 πόντους.

Το πραγματικό “ζουμί” της εν λόγω φάσης, όμως, αφορά στο timing που ο Μπολ έκανε το φάουλ. Οι διαιτητές θεώρησαν ότι ο Γουέστμπρουκ είχε ήδη ξεκινήσει την προσπάθειά του για το σουτ, με τον Μπολ να τον αναχαιτίζει πάνω σε αυτή. Το τελικό πόρισμα, όμως, θα έπρεπε να είναι διαφορετικό…

Συγκεκριμένα, ο Τομ Γουάσινγκτον, αρχηγός της διαιτητικής ομάδας του συγκεκριμένου αγώνα, μίλησε στον ρεπόρτερ του Associated Press, Κλιφ Μπερντ μετά το τέλος της αναμέτρησης και παραδέχθηκε το λάθος. Ο Γουάσινγκτον τόνισε ότι ο Γουέστμπρουκ δεν είχε μπει στο λεγόμενο “shooting motion”, καθώς το φάουλ έγινε χαμηλά, οπότε δεν θα έπρεπε να κερδίσει 3 βολές.

Ακόμη, τόνισε ότι οι διαιτητές δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν την απόφαση, καθώς δεν είχαν δικαίωμα να πάνε στο άμεσο ριπλέι. Το δικαίωμα αυτό “ανοίγει”, σε περίπτωση που οι διαιτητές θέλουν να δουν αν ο παίκτης πατούσε τη γραμμή του τριπόντου ή όχι. Δεν προβλέπεται για τους διαιτητές να δουν ξανά τη φάση, με αφορμή το πότε έγινε το φάουλ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…