Κεντρική NBA Οι νεαροί Λέικερς… ωρίμασαν μέσα στην Οκλαχόμα! (vids)
NBA

Οι νεαροί Λέικερς… ωρίμασαν μέσα στην Οκλαχόμα! (vids)

ball kuzma zubac

Οι Λος Άντζελες Λέικερς δέχονται τεράστια επιρροή στο παιχνίδι τους από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, γύρω από τον οποίο είναι χτισμένη ολόκληρη η αγωνιστική λειτουργία τους. Η απουσία του “βασιλιά” από τα τελευταία 12 παιχνίδια έχει αναδείξει όλες τις παθογένειες των νεαρών “λιμνανθρώπων”, με το ρεκόρ τους να ανέρχεται στο 5-7 και με τη θέση τους στην κατάταξη να τους τοποθετεί στο όριο, όσον αφορά την πιθανή είσοδό τους στα πλέι-οφ.

Στο χθεσινό παιχνίδι εναντίον των ντεφορμέ, Θάντερ (5 ήττες στα τελευταία 6 ματς), όμως, οι νεανίες των Λέικερς πραγματοποίησαν το μεγάλο step-up…

Συγκεκριμένα, οι Λέικερς έφυγαν από την Οκλαχόμα με μια σπουδαία νίκη στην παράταση (138-128), όντας απόλυτα κυριαρχικοί στο έξτρα πεντάλεπτο με επιμέρους σκορ 16-6 και παίρνοντας σπουδαία στοιχεία από όλους σχεδόν τους συντελεστές του βασικού rotation!

Ειδικότερα, ο Κάιλ Κόυζμα σταμάτησε στους 32 πόντους με 7/12 τρίποντα ενώ, μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ σε 36 λεπτά συμμετοχής, κλέβοντας και 3 φορές την μπάλα! Ο φόργουορντ των Λέικερς ήταν εξίσου αποτελεσματικός, τόσο με την μπάλα στα χέρια, όσο και χωρίς αυτήν, εκτελώντας με την ίδια άνεση μετά από ντρίμπλα και σε spot-up συνθήκες. Επίσης, ήταν καταπληκτικός στην 4η περίοδο, με σειρά κρίσιμων σουτ ενώ έβαλε το “λιθαράκι” του και στην παράταση.

Μπορεί να μην έχει ακόμα την ταμπέλα του “σταρ” αλλά είναι δεδομένο ότι ο Κούζμα θα την αποκτήσει λίαν συντόμως!

Τα highlights του Κούζμα

https://www.youtube.com/watch?v=ygwhgVB-Kl4

Όσον αφορά τον Λόνζο Μπολ, ο νεαρός, all-around πλέι-μέικερ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε 33 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 4/10 τρίποντα. Τα επίπεδα αυτοπεποίθησής του, σχετικά με τις επιδόσεις του πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, έχουν ανέβει σημαντικά (38.5% μέσα στον Ιανουάριο), ο τρόπος που βλέπει το γήπεδο είναι αξιοθαύμαστος για την ηλικία του ενώ, φρόντισε να κρατήσει τον Ράσελ Γουέστμπρουκ σε χαμηλά επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γουέστμπρουκ μετρά μονάχα 5/25 σουτ όταν μαρκάρεται από τον Μπολ στα δύο φετινά ματς ανάμεσα στους Θάντερ και τους Λέικερς!

Επίσης, ο Μπολ προσέφερε τα μέγιστα στην παράταση, με αποκορύφωμα ένα τρομερό σουτ από πολύ μακρινή απόσταση, το οποίο χάρισε οριστικά το προβάδισμα στους Λέικερς για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Τα highlights του Μπολ

https://www.youtube.com/watch?v=dzVK-RmyXRA

Οποιαδήποτε αναφορά στο εν λόγω παιχνίδι δεν θα μπορούσε να είναι πλήρης χωρίς τον Ίβιτσα Ζούμπατς. Ο νεαρός Κροάτης είχε 26 πόντους και 12 ριμπάουντ σε 28 λεπτά συμμετοχής, με 12/14 σουτ, ερχόμενος από τον πάγκο! Ο 21χρονος έχει αρκετές εκλάμψεις στην απόδοσή του, όντας ένας “παραδοσιακός” σέντερ με εξαιρετικό touch γύρω από το καλάθι, έντονο δυναμισμό στο ριμπάουντ αλλά και καλά ρολαρίσματα μετά το πικ-εν-ρολ.

Μπορεί να μην απολαμβάνει σταθερά υψηλό χρόνο συμμετοχής αλλά ο Ζούμπατς εκμεταλλεύεται τις περιστάσεις και γεμίζει τη στατιστική του γραμμή όταν έχει την ευκαιρία.

Τα highlights του Ζούμπατς

https://www.youtube.com/watch?v=DmV1WvYNi_A

Ακόμη, αξίζει να γίνει αναφορά στον Τζος Χαρτ, την επιτομή του εργατικού κι αποδοτικού γκαρντ. Ο δευτεροετής παίκτης είχε 12 πόντους, 10 ριμπάουντ (!), 5 ασίστ και 3 κλεψίματα από τον πάγκο ενώ, ο Μπράντον Ίνγκραμ κομμάτιασε τη στεφάνη με 1/9 σουτ αλλά μοίρασε 11 ασίστ, επίδοση-ρεκόρ στην καριέρα του!

Με δεδομένο ότι ο μέσος όρος ηλικίας όλων των προαναφερθέντων παικτών δεν ξεπερνά τα 22 χρόνια, είναι λογικό για τον πρόεδρο, Μάτζικ Τζόνσον να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Προκρίθηκαν στους ημιτελικούς οι Κάβαλιερς

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς πήραν οι Κάβαλιερς. Το Κλίβελαντ είναι η ομάδα που θα …