Κεντρική Basket League Σλαφτσάκης: “Να φανούμε ανταγωνιστικοί, δεν είναι άλλοθι οι τραυματισμοί”

Σλαφτσάκης: “Να φανούμε ανταγωνιστικοί, δεν είναι άλλοθι οι τραυματισμοί”

slaftsakis aris

O Διαμαντής Σλαφτσάκης μέσω του blog που διατηρεί στην επίσημη σελίδα του ΕΣΑΚΕ, αρχικά αναφέρθηκε στην αναμέτρηση που ακολουθεί για τον Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ αύριο (28/01, 19:00), ενώ στην συνεχεία μίλησε για τους τραυματισμούς, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

Καλησπέρα σε όλους.

Ερχόμαστε από τρία συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα, τα οποία μας βοήθησαν πάρα πολύ στην αλλαγή της ψυχολογίας μας. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα με μεγάλη ποιότητα, η οποία μετά τις προσθήκες των Κιλπάτρικ και Πέιν ανέβηκε άλλο ένα επίπεδο.

Παρά τα διπλά παιχνίδια και τα προβλήματα τραυματισμών, τα οποία αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός, έχει τέτοιο βάθος που μπορεί να αντεπεξέλθει με την ίδια άνεση και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο στόχος μας είναι παραμείνουμε 40 λεπτά συγκεντρωμένοι και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας, κατά βάση το αμυντικό, γιατί γνωρίζουμε ότι είναι μια ομάδα που της αρέσει πολύ να τρέχει και να πηγαίνει στο επιθετικό transition.

Λόγω της κρισιμότητας του προσεχούς αγώνα του στην Ευρωλίγκα με την Αναντολού Εφές, ίσως να μην θελήσει να ξοδέψει πολλή ενέργεια και να προσπαθήσει να κρατήσει τη φρεσκάδα του. Εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί και να προσπαθήσουμε να φανούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται.

Συνήθως σε αυτά τα παιχνίδια φαίνονται περισσότερο οι αδυναμίες μας και θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε για να τις βελτιώσουμε και να δούμε τον βαθμό ετοιμότητας μας για την πολύ κρίσιμη αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στην έδρα μας.

Δεν θα πρέπει να αποτελέσουν άλλοθι οι τραυματισμοί που έχουμε και δεν μας επέτρεψαν να δουλέψουμε όλοι μαζί στις προπονήσεις, όπως κάναμε τις προηγούμενες βδομάδες. Δεν πρέπει να το έχουμε αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

Έτσι είναι ο αθλητισμός, οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα. Θα πρέπει να ζήσουμε με αυτούς και ο καθένας να δώσει το κάτι παραπάνω για να καλύψει το κενό αυτών που θα απουσιάσουν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία της 4ης αγωνιστικής με Ολυμπιακό & Προμηθέα

Η 4η αγωνιστική του Top-6 ξεκινά με τον αγώνα Ολυμπιακός – Προμηθέας. Ο Ολυμπιακός κ…