Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Σίνγκλετον: “Στον Παναθηναϊκό ένιωθα σαν στο σπίτι μου”

Σίνγκλετον: “Στον Παναθηναϊκό ένιωθα σαν στο σπίτι μου”

chris singleton barcelona

Συνέντευξη παραχώρησε ο Κρις Σίνγκλετον και μίλησε μεταξύ άλλων για την εμπειρία του σαν παίκτης του Παναθηναϊκού. Ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε στο πως αντέχει στο απαιτητικό πρόγραμμα της Ευρωλίγκας και στην επιλογή του να παίξει στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πώς αντέχει στο απαιτητικό πρόγραμμα της Ευρωλίγκα και των εγχώριων διοργανώσεων: “Μπήκα πραγματικά στο πετσί του ρόλου. Ήρθα νωρίς, έκανα θεραπείες και βοήθησα το κορμί μου. Έκανα περισσότερη προθέρμανση, στην οποία δεν ήμουν συνηθισμένος, αλλά ήξερα πως έπρεπε να την κάνω, για να μείνω σε φόρμα. Από τη στιγμή που φτάνεις σε ένα επίπεδο, είναι εύκολο να διατηρηθείς, μπαίνεις απλά σε ένα ρυθμό και έρχεσαι καθημερινά”.

Για το πώς προετοιμάζεται: “Έκανα πολλή σωστή δουλειά. Πέρασα πολλή ώρα στην αίθουσα με τα βάρη, για να κάνω πιο δυνατά τα γόνατά μου, έκανα ελαφρά βάρη στην πλάτη μου και ήμουν σίγουρος πως το στήθος μου ήταν σε καλό σημείο. Αν το στήθος σου είναι σε καλό επίπεδο, τότε το ίδιο ισχύει και για το υπόλοιπο σώμα σου”.

Για το τι μισούσε: “Δε μου άρεσε το νερό! Δε θα το έπινα αν μπορούσα. Θα έπινα οτιδήποτε άλλο, όπως ενεργειακά ποτά, πορτοκαλάδα, γάλα, οτιδήποτε εκτός από νερό. Έχω μάθει, όμως, ότι το νερό είναι πολύ σημαντικό, οπότε πίνω πολύ τώρα για να μένω ενυδατωμένος. Ο Μάικ Τζέιμς ήταν το ίδιο ακριβώς με μένα, αλλά νομίζω πως αρχίζει κι αυτός να πίνει πολύ νερό τους τελευταίους μήνες”.

Για την επιλογή να πάει στην Ευρώπη, για να παίξει στη Λοκομοτίβ Κουμπάν: “Υπήρχε μια εποχή, που αμφιταλαντευόμουν μεταξύ Ευρώπης και ΝΒΑ, ενώ για περίπου δύο χρόνια δεν είχα παίξει, οπότε ήθελα να παίζω και να δείχνω στον κόσμο τι μπορώ να κάνω. Ήθελα να παίζω μπάσκετ, κάτι που αγαπάω να κάνω κάθε μέρα. Οι ράγες του τρένου ήταν εκεί, αλλά δεν περνούσαν τρένα, οπότε ήθελα απλά να παίζω και δεν είχα θέμα με το πρόγραμμα. Ήθελα να παίζω και τίποτα δε θα με σταματούσε, μετά την κατάσταση που είχα περάσει. Έδινα συνέχεια όλο και περισσότερα, με αποτέλεσμα να γίνουν όλο και πιο εύκολα όλα”.

Για την εμπειρία της Κίνας: “Μετά τη Λόκο με ήθελαν στην Κίνα, υπέγραψα ένα καλό συμβόλαιο και ο κολλητός μου, Τζόρνταν ΝτιΜέρσι, ήταν εκεί. Δουλεύει στη Σανγκάη, οργανώνοντας μπασκετικές διοργανώσεις, μιάμιση ώρα από εκεί που ήμουν. Ήταν, λοιπόν, μια καλή ευκαιρία να πάω εκεί, να δω τον φίλο μου και να χαλαρώσω στην Κίνα, κάνοντας κάτι διαφορετικό. Πέρασα μια καλή περίοδο εκεί”.

Για την επιλογή να παίξει στον Παναθηναϊκό: “Μου έκαναν συμβόλαιο τον Ιούλιο και επικοινωνούσαν μαζί μου συνέχεια. Επέμεναν και με ήθελαν πραγματικά. Η Αρμάνι και η Μπάρτσα επίσης μιλούσαν μαζί μου, αλλά αποφάσισα να πάω στην Ελλάδα. Είχα άδεια περίπου 10 ημερών, πριν ενσωματωθώ στον Παναθηναϊκό, κι ένιωθα ήδη σαν στο σπίτι μου. Οι οπαδοί ήταν πολύ φιλόξενοι και πέρασα υπέροχα”.

Για την τέλεια σεζόν με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν: “Είχα μια εξαιρετική χρονιά με τη Λόκο, όταν και πήγαμε στο Final Four, αλλά αυτή ήταν η ομάδα του Μάλκολμ Ντιλέινι. Είχαμε επίσης τον Άντονι Ράντολφ σε μια φοβερή σεζόν, ο Ντοντέι Ντρέιπερ ήταν σταθερός. Ήμουν απλά ο έκτος παίκτης, ήμασταν ικανοί να βρίσκουμε διαφορετικό παίκτη σε καλή μέρα και ο Ντοντέι που έμαθε πάρα πολλά. Εγώ και ο Ράντολφ απλά πηγαίναμε στο επόμενο επίπεδο. Ο Άντονι είχε μια χρονιά εκτόξευσης. Εγώ είχα μια αρκετά καλή χρονιά, αλλά ένιωθα πως μπορούσα να κάνω περισσότερα”.

Για το πότε σκοπεύει να αφήσει το μπάσκετ: “Ακόμη και το καλοκαίρι, δεν ήμουν πολύ καιρός εκτός. Είμαι από την Ατλάντα και, όταν πας εκεί είναι συνήθεια να πηγαίνεις για μπάσκετ. Μπορεί να προπονείσαι και να σε πάρουν οι φίλοι σου τηλέφωνο να σε ρωτήσουν, αν παίζεις σήμερα. Ένας φίλος μου είναι προπονητής, οπότε είναι εύκολο να τον μιλήσω και να πάω στο γυμναστήριο. Μπορεί να κάνω απλά σουτάκια, αλλά είμαι και πάλι ενεργός. Θέλω απλά να συνεχίσω να παίζω, πρέπει να φτιάχνεις μόνος σου τις περισσότερες ευκαιρίες σου. Χτίζεις, επιπλέον, φιλίες για μια ζωή. Γνωρίζω πως, αν χρειαστώ τώρα κάτι, υπάρχουν πολλοί που μπορώ να καλέσουν και αυτό μου έχει χαρίσει το μπάσκετ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…