Κεντρική NBA Σαρωτικοί Μπακς, πέρασαν πάνω από την Ατλάντα! (vid)

Σαρωτικοί Μπακς, πέρασαν πάνω από την Ατλάντα! (vid)

giannis antetokounmpo 6

Οι νεαροί, ενθουσιώδεις και ταχύτατοι Ατλάντα Χοκς δεν θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο στους μεγαλοπρεπείς, Μιλγουόκι Μπακς. Το συγκρότημα του Γιάννη Αντετοκούνμπο επιβλήθηκε άνετα μέσα στην “State Farm Arena” με 133-114, στο πρώτο παιχνίδι του κόουτς, Μάικ Μπουντενχόλζερ μέσα στο παλιό του “σπίτι”, απέναντι στην ομάδα που άφησε το σημάδι του την τελευταία 5ετία.

Έτσι λοιπόν, τα “ελάφια” διπλασίασαν τις φετινές νίκες τους απέναντι στους Χοκς και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 30-12, εξακολουθώντας να “χορεύουν” μαζί με τους Τορόντο Ράπτορς στις δύο πρώτες θέσεις της Ανατολής. Οι Καναδοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κορυφή, έχοντας 3 παραπάνω νίκες αλλά με 3 περισσότερα παιχνίδια.

Στον αντίποδα, οι Χοκς δεν πέτυχαν την 30ή νίκη αλλά την 30ή ήττα τους, φιγουράροντας στη 12η θέση της περιφέρειας ενώ αποτελούν την χειρότερη ομάδα του φετινού NBA, συνεχίζοντας ακάθεκτοι την επιχείρηση “tanking”.

Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από φρενήρη ρυθμό καθ’όλη τη διάρκειά του, με την πλειοψηφία των επιθέσεων να εκτελούνται στα πρώτα δευτερόλεπτα. Επίσης, οι δύο ομάδες συνήθιζαν να τρέχουν μονάχα μία δράση, σουτάροντας κατευθείαν μέσα από αυτή. Τα δεδομένα αυτά δεν προκαλούν κι ιδιαίτερη εντύπωση, βέβαια, διότι γίνεται λόγος για την και την ομάδα της λίγκας σε pace, δηλαδή στις κατοχές ανά αγώνα.

Ένα τέτοιο πλαίσιο επίθεσης είναι ό,τι πρέπει για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας σούπερ-σταρ επέστρεψε στη δράση μετά από απουσία ενός παιχνιδιού και σκόραρε 33 πόντους σε 31 λεπτά συμμετοχής, με 9/17 σουτ και 14/19 βολές! Επίσης, μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ κι έκλεψε 3 φορές την μπάλα, φθείροντας με τεράστια άνεση τους αντιπάλους με τα τρομερά drives και το δυναμικό του εκτόπισμα ενώ, δοκίμασε κάμποσες φορές το χέρι του από μέση και μακρινή απόσταση με αρκετή επιτυχία.

Ο Αντετοκούνμπο ήταν πλήρως ασταμάτητος ανά διαστήματα, με τους συμπαίκτες του να συμβάλλουν τα μέγιστα, ώστε να παρασύρουν τους Μπακς σε μια εύκολη νίκη. Ο Έρικ Μπλέντσο είχε 24 πόντους, 10 ασίστ κι εξαιρετική παρουσία σε άμυνα κι επίθεση, ο Κρις Μίντλετον είχε 17 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ ο Μάλκολμ Μπρόγκντον δεν ήταν τόσο αποδοτικός, όσο συνηθίζει αλλά είχε 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Αξίζει, επίσης, να γίνει λόγος για τους 11 πόντους και τις 3 ασίστ του Τζορτζ Χιλ από τον πάγκο, καθώς και το +21 στο plus/minus!

Μπορεί οι Μπακς να υπέστησαν βαριά “ήττα” στα ριμπάουντ (54-39 υπέρ των Χοκς, 18 επιθετικά ριμπάουντ τα “γεράκια”) αλλά ισοστάθμησαν τη “χασούρα” αυτή με τους 32 πόντους που σκόραραν στον αιφνιδιασμό, έχοντας 53.3% στα σουτ εντός πεδιάς, έναντι 40.6% των Χοκς. Πολλοί εκ των πόντων στο ανοικτό γήπεδο δημιουργήθηκαν από τα 13 κλεψίματά τους.

Για την Ατλάντα, ο ρούκι “εκτελεστής”, Τρέι Γιανγκ σταμάτησε στους 26 πόντους, μαζί με 10 ριμπάουντ (!) και 4 ασίστ, ο ΝτιΆντρε Μπέμπρι σκόραρε 18 πόντους ενώ ο Ομάρι Σπέλμαν είχε 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 τάπες.

Τα highlights του αγώνα

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…