Κεντρική NBA Οριστικά στον διαγωνισμό τριπόντων ο Ντιρκ Νοβίτσκι!
NBA

Οριστικά στον διαγωνισμό τριπόντων ο Ντιρκ Νοβίτσκι!

dirk nowitzki 3

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι διανύει την τελευταία σεζόν της μυθικής καριέρας του, στην οποία έχει καθιερωθεί ως ο κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης όλων των εποχών, ένας εκ των 20-25 top μονάδων στα χρονικά του αθλήματος αλλά κι η απόλυτη φιγούρα των Ντάλας Μάβερικς! Ο μέγας Γερμανός έχει μακράν τα πιο “φτωχά” νούμερα της καριέρας του φέτος αλλά το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε τους ιθύνοντες του NBA από το να του χαρίσουν μια πρόσκληση για τον διαγωνισμό τριπόντων του All-Star Weekend!

Συγκεκριμένα, ο ρεπόρτερ των Μάβερικς, Άιζακ Χάρις, επιβεβαίωσε τη σχετική φήμη που υπήρχε εδώ και λίγες ημέρες, γράφοντας ξεκάθαρα στο Twitter ότι ο Νοβίτσκι θα συμμετέχει στον διαγωνισμό.

Ο Νοβίτσκι έχει δώσει το παρών μονάχα σε 17 παιχνίδια των Μάβερικς φέτος, μετρώντας 3.5 πόντους και 1.8 ριμπάουντ σε 10 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Οι επιδόσεις του στο τρίποντο δεν είναι κι οι καλύτερες δυνατές (12/47 τρίποντα, ποσοστό 25.5%) αλλά το NBA αποφάσισε με αυτόν τον τρόπο να αποδώσει σεβασμό σε έναν θρύλο, προς τέρψιν του κοινού, το οποίο θα θέλει σίγουρα να απολαύσει τον Ντιρκ σε μια τέτοια συνθήκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νοβίτσκι ήταν ο νικητής του διαγωνισμού τριπόντων το 2006, βγάζοντας νοκ-άουτ τους Ρέι Άλεν και Γκίλμπερτ Αρίνας στον τελικό. Επίσης, είχε δώσει το παρών και στους αντίστοιχους διαγωνισμούς του 2000 και του 2001 ενώ, είναι ο ψηλότερος παίκτης στην ιστορία που έχει πάρει την πρωτιά του θεσμού.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι στον διαγωνισμό του 2006

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…