Κεντρική NBA Όλοι οι αριθμοί από τη βραδιά-ρεκόρ του Κλέι Τόμπσον (vids)

Όλοι οι αριθμοί από τη βραδιά-ρεκόρ του Κλέι Τόμπσον (vids)

klay thompson 1

Ο Κλέι Τόμπσον πήρε “φωτιά” κι εκτέλεσε με πρωτοφανή τρόπο τους Λος Άντζελες Λέικερς, καθώς πέτυχε 44 πόντους με 10 συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα σε 27 λεπτά συμμετοχής! Το “πολυβόλο” των Γουόριορς απέδειξε για πολλοστή φορά ότι θα πρέπει να λογίζεται ανάμεσα στους κορυφαίους σουτέρ όλων των εποχών, πετυχαίνοντας μια ποικιλία από ρεκόρ και “διαλύοντας” την άμυνα των Καλιφορνέζων.

Συγκεκριμένα, ο Τόμπσον έγινε μονάχα ο 3ος παίκτης στην ιστορία του NBA που σκοράρει τουλάχιστον 10 συνεχόμενα τρίποντα σε ένα ματς! Ο σταρ των Γουόριορς μοιράζεται την κορυφαία αυτή επίδοση με τον Τάι Λόσον και τον Τσάντλερ Πάρσονς. Ακόμη, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10/11 τρίποντα, ποσοστό ευστοχίας της τάξεως του 90.9%. Μονάχα ο Λόσον έχει φθάσει σε τόσο μεγάλα επίπεδα αποδοτικότητας με τουλάχιστον 10 εκτελεσμένα τρίποντα.

Επίσης, ο Τόμπσον τελείωσε το ματς με 7/9 δίποντα και 10/11 τρίποντα, με το προσαρμοσμένο ποσοστό ευστοχίας του (effective field goal percentage) να αγγίζει το 110%! Ουδείς άλλος στα χρονικά της λίγκας έχει φθάσει σε τέτοια επίπεδα, στις περιπτώσεις που ο παίκτης έχει πάρει τουλάχιστον 15 προσπάθειες σε ένα παιχνίδι. Το συγκεκριμένο μέτρο αποδοτικότητας επιβραβεύει τους σουτέρ τριών πόντων, με δεδομένο ότι ένα εύστοχο τρίποντο μετράει για 150%.

Όσον αφορά την ταχύτητα με την οποία σημείωσε τόσους πόντους, ο Τόμπσον πέτυχε την 3η γρηγορότερη 40άρα στην ιστορία του NBA, καθώς το κατάφερε σε 26 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα συμμετοχής! Μονάχα οι Σλίπι Φλόιντ και Πάτρικ Γιούινγκ το πέτυχαν σε μικρότερο χρόνο (24 και 26 λεπτά αντίστοιχα), με τον Κλέι να αποδεικνύει ότι είναι μια απόλυτα ασταμάτητη δύναμη όταν παίρνει “φωτιά” (πηγή: Basketball-reference).

Η παραπάνω συνθήκη επιβεβαιώνεται κι από το γεγονός ότι ο Τόμπσον είναι ο μόνος παίκτης του πρωταθλήματος από τότε που θεσπίστηκε το ρολόι των 24 δευτερολέπτων (1954-55) που έχει σκοράρει +40 πόντους σε κάτω από 30 λεπτά συμμετοχής τουλάχιστον 3 φορές (πηγή: ESPN).

Αυτή, μάλιστα, ήταν η φορά που ο Τόμπσον σπάει το “φράγμα” των 10 τριπόντων σε ένα ματς. Ο “διόσκουρός” του, Στεφ Κάρι, τα έχει καταφέρει 12 φορές κι είναι ο μόνος που βρίσκεται από πάνω του, με τους “Splash Brothers” να αποτελούν το κορυφαίο shooting δίδυμο στη μακρά ιστορία του αθλήματος, με μεγάλη διαφορά από τους επόμενους!

Η 3η περίοδος αποτέλεσε το πιο “καυτό” διάστημα για τον Τόμπσον, καθώς σκόραρε 23 πόντους με 8/9 σουτ, 7 εκ των οποίων ήταν τρίποντα! Συνολικά, ο σταρ του Γκόλντεν Στέιτ πέτυχε τους ίδιους πόντους, όσους ολόκληρη η βασική πεντάδα των Λέικερς μαζί (44 πόντοι), παίρνοντας 22 λιγότερα σουτ!

Τέλος, αξίζει να γίνει αναφορά στον “καυτό” Ιανουάριο του Τόμπσον, ο οποίος έχει αφήσει οριστικά πίσω του τα “παγωμένα” ματς στο ξεκίνημα της σεζόν. Εντός του τρέχοντος μήνα, ο Τόμπσον μετράει 26.8 πόντους ανά αγώνα με 56.5% στα σουτ εντός πεδιάς και 50.6% στα τρίποντα, με 4.7 εύστοχα ανά παιχνίδι! Όποιος αμφισβήτησε την αξιοπιστία της υποψηφιότητάς του για το επερχόμενο All-Star Game, λογικά θα έχει ήδη αναθεωρήσει.

Τα highlights του Κλέι Τόμπσον

https://www.youtube.com/watch?v=qcz6s3ivJRg

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μουρθία – Μάλαγα 74-80

Στο Final Four του BCL πέρασε η Μάλαγα. Η Ουνικάχα Μάλαγα  πήρε την νίκη στο πρώτο Ισπανικ…