Κεντρική NBA “Τρελάθηκε” ο Κλέι Τόμπσον! Πέτυχε 10 συνεχόμενα τρίποντα! (vid)

“Τρελάθηκε” ο Κλέι Τόμπσον! Πέτυχε 10 συνεχόμενα τρίποντα! (vid)

klay thompson

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έκαναν “κομμάτια” τους αποψιλωμένους, Λος Άντζελες Λέικερς με 130-111, ανοίγοντας το προβάδισμα μέχρι και τους 36 πόντους εντός της 3ης περιόδου (109-73)! Αυτή ήταν η σερί νίκη για τους πρωταθλητές, οι οποίοι αρχίζουν να εγκαθιδρύονται μόνιμα στην θέση της Δύσης, παίρνοντας εκδίκηση για τη βαριά ήττα από την ομάδα του Χόλιγουντ την ημέρα των Χριστουγέννων. Όπως τόνισε ο κόουτς των Λέικερς, Λουκ Γουόλτον: “Έχουν αρχίσει να βρίσκουν τον ρυθμό τους, όχι μόνο απέναντι σε εμάς αλλά σε ολόκληρη τη λίγκα!”

Ο Κλέι Τόμπσον, βέβαια, το παράκανε λιγάκι…

Πρόκειται για τον απόλυτο παίκτη, σε περίπτωση που χρειάζεται κανείς πολλαπλούς πόντους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η ταχύτητα, με την οποία παίρνει “φωτιά” και ευστοχεί στο ένα σουτ μετά το άλλο είναι ασύγκριτη, κάτι που έχει αποδειχθεί πολλάκις, κυρίως με τα 14 τρίποντα εναντίον των Μπουλς και με τους 37 πόντους σε μία περίοδο.

Εναντίον των Λέικερς, λοιπόν, ο Κλέι Τόμπσον σκόραρε 44 πόντους σε 27 λεπτά συμμετοχής (!), με 7/9 δίποντα και 10/11 τρίποντα, ευστοχώντας και στις 10 πρώτες προσπάθειές του από μακριά! Το γεγονός αυτό αποτελεί την ισοφάριση της κορυφαίας σχετικής επίδοσης στην ιστορία του NBA!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 23 εκ των 44 πόντων του επιτεύχθηκαν στην 3η περίοδο, καθώς και τα 7 από τα 10 εύστοχα τρίποντά του.

Οι Γουόριορς έστηναν συνεχώς plays επάνω του (stagger, pin-down), ειδικά από τη στιγμή που έγινε πλήρως αντιληπτό ότι το χέρι του “ζεματάει”. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, ο Τόμπσον απλώς σηκωνόταν μετά από ντρίμπλα από οποιαδήποτε απόσταση ενώ, φρόντιζε να εκμεταλλευτεί την αστραπιαία release του για να προλαβαίνει την αντίπαλη άμυνα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τόμπσον σκόραρε +10 τρίποντα για 5η φορά στην καριέρα του, με τον Στεφ Κάρι να είναι ο μόνος που έχει περισσότερα ενώ, βελτίωσε το φετινό ποσοστό του στο 38.2%, έχοντας το εξωφρενικό 50.6% στα 9 ματς του Ιανουαρίου, με 4.7 εύστοχα ανά παιχνίδι!

Τα highlights του “φονιά”, Κλέι Τόμπσον

https://www.youtube.com/watch?v=qcz6s3ivJRg

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …