Κεντρική NBA Όλες οι λεπτομέρειες από το φετινό ντεμπούτο του Κάζινς (vids)
NBA

Όλες οι λεπτομέρειες από το φετινό ντεμπούτο του Κάζινς (vids)

demarcus cousins 2

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς κατάφερε, επιτέλους, να επιστρέψει δυναμικά στα παρκέ έπειτα από 1 χρόνο απουσίας, εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού που είχε υποστεί στον αχίλλειο τένοντα τον περασμένο Ιανουάριο. Στο μεσοδιάστημα της ανάρρωσής του, ο “Boogie” άλλαξε κεφάλαιο, επιλέγοντας το μονοετές συμβόλαιο που του προσέφερε το Γκόλντεν Στέιτ, με σκοπό να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να ξαναβγεί στην αγορά το επερχόμενο καλοκαίρι, προκειμένου να βρει ένα πολυπόθητο max συμβόλαιο.

Η παρουσία του, βέβαια, καθιστά τη βασική πεντάδα των Γουόριορς ως την πιο “λαμπερή” όλων των εποχών, με 5 παίκτες που μπορούν να βρουν σχετικά άνετα θέση στην Εθνική των ΗΠΑ, όταν είναι απόλυτα υγιείς! Το πρώτο πείραμα της σύγχρονης εκδοχής των “Monstars” στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με τους πρωταθλητές να νικούν άνετα τους Κλίπερς, σε ένα ματς με κάμποσα αξιοσημείωτα γεγονότα.

Ο Κάζινς, λοιπόν, σκόραρε 14 πόντους με 3/4 τρίποντα, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ σε 16 λεπτά συμμετοχής. Το νέο “αστέρι” των Γουόριορς ξεκίνησε στη βασική πεντάδα μαζί με τους υπόλοιπους σούπερ-σταρ του ρόστερ, πήρε 11 προσπάθειες για σουτ ενώ υπέπεσε και σε 6 φάουλ! Για το γεγονός αυτό, ο Κάζινς τόνισε αστειευόμενος: “Με μισούν οι διαιτητές ρε φίλε! Πρέπει να συνηθίσω στο καινούργιο NBA”.

Όταν, βέβαια, ήρθε η ώρα της αποχώρησης, το κοινό των Κλίπερς φρόντισε να του χαρίσει ένα ζεστό χειροκρότημα.

“Έμοιαζε να είναι καλά. Φάνηκε δυνατός και γρήγορος. Προφανώς, αποβλήθηκε με 6 φάουλ, οπότε θα πρέπει να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. Με δεδομένο, όμως, ότι έχει να παίξει τόσο καιρό, εντυπωσιάστηκα πολύ”, τόνισε ο κόουτς των Γουόριορς, Στιβ Κερ, ο οποίος πρόσθεσε: “Η διαδικασία δεν έχει τελειώσει. Τώρα είναι σαν να βρίσκεται στο training camp. Πρέπει να αρχίσει να νιώθει άνετα με τους νέους συμπαίκτες του και τέτοιες καταστάσεις θέλουν χρόνο. Βρισκόμαστε ακόμα στη μέση της ιστορίας“.

Ο Κάζινς, από την άλλη, τόνισε ότι αυτή ήταν μια από τις πιο χαρούμενες ημέρες της ζωής του κι ότι ένιωσε “σαν παιδάκι τα Χριστούγεννα“. Μεγάλο ρόλο στη θετικότατη διάθεση του ιδιότροπου “Boogie” παίζουν κι οι συμπαίκτες του, με τον Στεφ Κάρι και τον Κλέι Τόμπσον να του προσφέρουν ένα ωραιότατο μπουγέλο μετά το τέλος του ματς!

Κάθε του ενέργεια στο παρκέ συνοδευόταν από ζητωκραυγές και πανηγυρισμούς από τους συμπαίκτες του. Ο ίδιος ο Κάζινς έχει φροντίσει να μπει δυναμικά στο κλίμα, κάνοντας το χαρακτηριστικό σημάδι με τα δάκτυλά του, αμέσως μετά το 2ο σερί τρίποντο που σημείωσε στην 4η περίοδο. Ίσως ο Κάζινς έχει σκοπό να μετατραπεί στον τρίτο “Splash Brother” των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς!

Το παιχνίδι, βέβαια, ξεκίνησε με ένα δυναμικό tomahawk κάρφωμα από τον Κάζινς, ο οποίος μάλλον ανακουφίστηκε, όταν διαπίστωσε ότι μπορεί ακόμα να πετάξει: “Χαίρομαι που μπορώ ακόμα να καρφώσω! Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι αυτό θα είναι το πρώτο μου καλάθι”, ανέφερε στη συνέντευξη τύπου (πηγή: NBA TV).

Οι καλύτερες χθεσινές στιγμές του Κάζινς

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…