Κεντρική NBA Οι Σπερς νίκησαν, ο Πόποβιτς ξεσπάθωσε: “Ήμασταν αξιολύπητοι!” (vids)
NBA

Οι Σπερς νίκησαν, ο Πόποβιτς ξεσπάθωσε: “Ήμασταν αξιολύπητοι!” (vids)

Πόποβιτς

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς κατέβαλλαν την αντίσταση των Φοίνιξ Σανς στο τελευταίο δευτερόλεπτο, επικρατώντας των “ουραγών” της Δύσης με 126-124, χάρη στο buzzer-beater του Ρούντι Γκέι! Με ένα “ψυχρό” pull-up από μέση απόσταση, ο 32χρονος φόργουορντ σκόραρε μπροστά στον Κέλι Ούμπρε και πανηγύρισε δεόντως μαζί με τους εκστασιασμένους συμπαίκτες του.

Το buzzer-beater του Ρούντι Γκέι

Υπήρχε, όμως, κι ένα μέλος των Σπερς που δεν είχε καμιά όρεξη για χορούς και πανηγύρια. Το μέλος αυτό δεν ήταν άλλο από τον “μαέστρο”, Γκρεγκ Πόποβιτς

Συγκεκριμένα, ο “Pop” μίλησε συνολικά για 20 δευτερόλεπτα στους δημοσιογράφους μετά το τέλος του ματς, κάνοντας τις εξής δηλώσεις: ” Ήμασταν πολύ τυχεροί που νικήσαμε σήμερα. Ήταν πιο δυναμικοί από εμάς. Είχαν καλύτερη λειτουργία από εμάς. Δεν δείξαμε σεβασμό ούτε σε αυτούς, ούτε στο ίδιο το παιχνίδι. Δεν παίξαμε ομαδικά. Ήταν μια αξιολύπητη εμφάνιση. Οι Σανς αδικήθηκαν”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Σπερς έκαναν 6 λάθη στην 4η περίοδο, 3 εκ των οποίων στα τελευταία 4 λεπτά, ενώ επέτρεψαν στο Φοίνιξ να σουτάρει με 71.4% στο τελευταίο 12λεπτο! Με αυτά ως δεδομένα, οι Σανς γύρισαν το ματς κι επανήλθαν στη διεκδίκηση της νίκης, με το Σαν Αντόνιο να βρίσκει τη λύση στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Αν υπολογίσει κανείς το πόση σημασία δίνει ο Πόποβιτς στη μείωση των λαθών στο παιχνίδι της ομάδας του (η ομάδα με το μικρότερο ποσοστό κατοχών στο όποιο γίνονται λάθη, μόλις 12.6%), κατανοεί κανείς την οργή του κόουτς.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Πόποβιτς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…