Κεντρική NBA Ντόντσιτς και Νοβίτσκι στα πιο χαρακτηριστικά τους σουτ! (vids)
NBA

Ντόντσιτς και Νοβίτσκι στα πιο χαρακτηριστικά τους σουτ! (vids)

luca doncic dirk nowitzki

Η σκυτάλη του ηγέτη των Ντάλας Μάβερικς έχει ήδη περάσει στα χέρια του Λούκα Ντόντσιτς, με τον εμβληματικό μύθο της ομάδας, Ντιρκ Νοβίτσκι να του παραδίδει το χρίσμα. Η φετινή σεζόν πρόκειται να είναι η μοναδική, στην οποία θα συνυπάρχουν οι δύο διεθνείς σταρ, με αμφότερους να καταφεύγουν στις πιο χαρακτηριστικές τους κινήσεις κόντρα στους Λέικερς, προκειμένου να βάλουν “φωτιά” στο διχτάκι!

Συγκεκριμένα, ο Νοβίτσκι έχει φθάσει στην 21η σεζόν του στο NBA αλλά το μπασκετικό γήρας δεν τον εμποδίζει από το να βγάζει από τη “φαρέτρα” του ορισμένες “φονικές” κινήσεις. Μια από αυτές είναι κι η προσποίηση στο τρίποντο, η οποία συνοδεύεται από ένα βήμα μέσα κι εκτέλεση από μέση απόσταση. Ο μεγάλος Γερμανός άδειασε τον Μάικλ Μπίσλι και σηκώθηκε με αρχοντικό στυλ για το εύστοχο τζαμπ-σουτ.

Το σουτ του Νοβίτσκι

Από την άλλη, ο Ντόντσιτς έχει αναγάγει το step-back σε υπερόπλο, με τον Τζέιμς Χάρντεν να είναι ο μόνος που έχει ευστοχήσει σε περισσότερα τρίποντα τέτοιου είδους! Ο Σλοβένος χρησιμοποίησε ραχιαία ντρίμπλα αυτή τη φορά, καθώς και μια επιπλέον ντρίμπλα προτού πραγματοποιήσει το κλασικό βήμα προς τα πίσω και σκοράρει για 3. Αξίζει να προσέξει κανείς πόσο έδαφος καλύπτει ο 19χρονος με την κίνηση αυτή, αποκτώντας την απαραίτητη απόσταση από τον αντίπαλο.

Το step-back του Ντόντσιτς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…