Κεντρική NBA Μυθικός Αντετοκούνμπο, ήττα στο μεγάλο ντέρμπι για τους Μπακς (vids)

Μυθικός Αντετοκούνμπο, ήττα στο μεγάλο ντέρμπι για τους Μπακς (vids)

giannis antetokounmpo kawhi leonard

Η “σύγκρουση” ανάμεσα στους Τορόντο Ράπτορς και τους Μιλγουόκι Μπακς έχει εξελιχθεί σε μια από τις κυριότερες “μάχες” του φετινού NBA, με τις δύο υπερδυνάμεις της Ανατολικής Περιφέρειας να συναντώνται για 3η φορά φέτος. Αυτή τη φορά, όμως, είχε φθάσει η ώρα των Καναδών, μετά τις δύο πρώτες ανεπιτυχείς προσπάθειες απέναντι στο συγκρότημα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Συγκεκριμένα, χάρη στην τρομερή απόδοση της βασικής τους πεντάδας, οι Ράπτορς “άλωσαν” το Μιλγουόκι, επικρατώντας των Μπακς με 123-116 κι έτσι ανέκαμψαν έπειτα από την κάκιστη εμφάνιση μέσα στο Σαν Αντόνιο. Το Τορόντο προσπαθεί με νύχια και με δόντια να καταλάβει εκ νέου την πρώτη θέση στην Ανατολή κι η νίκη αυτή βελτίωσε το ρεκόρ τους στο 29-12, έχοντας δύο νίκες παραπάνω από τους πρωτοπόρους Μπακς με τρία ματς περισσότερα.

Οι Ράπτορς, μάλιστα, κρατούν την τύχη στο χέρι τους, καθώς θα αντιμετωπίζουν πλειάδα μικρομεσαίων ομάδων εντός του τρέχοντος μήνα, πολλών εξ αυτών εντός έδρας, ενώ θα λύσουν ξανά τις διαφορές τους με το Μιλγουόκι στις 31 Ιανουαρίου, στο τελευταίο showdown ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες του πλανήτη μέχρι στιγμής στη σεζόν.

Από την άλλη, οι Μπακς ηττήθηκαν μετά από 5 σερί νίκες ενώ, αυτή η ήττα ήταν μόλις η 2η για εκείνους από τις 14 Δεκεμβρίου κι έπειτα. Επίσης, το εντός έδρας ρεκόρ τους “έπεσε” στο 18-4, χάνοντας για πρώτη φορά μέσα στο Fiserv Forum από ομάδα της Ανατολικής Περιφέρειας!

Τα λόγια, βέβαια, περιττεύουν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος κόντεψε να κάνει ρεκόρ καριέρας σε πόντους και ριμπάουντ στο ίδιο ματς! Ο απίστευτος ηγέτης του Μιλγουόκι σταμάτησε στους 43 πόντους, τα 18 ριμπάουντ και τις 4 ασίστ, με 13/20 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 8/11 βολές, ίσως στο κορυφαίο one-man show που έχει προσφέρει ποτέ!

Ο Αντετοκούνμπο σημείωσε 18 πόντους στην 4η περίοδο, ανέτρεψε σχεδόν μόνος του τα δεδομένα στην αρχή του τελευταίου 12λέπτου, έκανε ασταμάτητα drive μπροστά σε οποιονδήποτε παίκτη ενώ δοκίμαζε το χέρι του με μεγάλη επιτυχία από μακρινή απόσταση. Οι Ράπτορς, βέβαια, δεν έδιναν συχνά βοήθειες στο μαρκάρισμά του, επιλέγοντας να τους εξουδετερώσει ο Γιάννης αλλά να περιορίσουν τους παίκτες που τον περιστοίχιζαν. Έτσι, ο Αντετοκούνμπο έφθασε σε μια ιστορική βραδιά αλλά οι Μπακς δεν πέτυχαν τον στόχο τους.

Τα highlights του Αντετοκούνμπο

https://www.youtube.com/watch?v=hrNRpNXjIMU

Το κοινό του Γουισκόνσιν ήταν “εκρηκτικό”, δείγμα του πόσο έχει γιγαντωθεί το πρεστίζ του match-up ανάμεσα στις δύο ανατολικές δυνάμεις αλλά το πολυπόθητο αποτέλεσμα δεν ήρθε. Ο Μάλκολμ Μπρόγκντον είχε 15 πόντους και 5 ασίστ, ο Κρις Μίντλετον μοίρασε την μπάλα (9 ασίστ) αλλά δεν έφθασε στο κατάλληλο scoring status για ένα τέτοιο ματς (14 πόντοι, 6/13 σουτ) ενώ ο Έρικ Μπλέντσο σκόραρε 14 πόντους και μοίρασε 8 ασίστ. Ο Μπρουκ Λόπεζ ήταν σχεδόν ανύπαρκτος ενώ, μονάχα οι Τζορτζ Χιλ και Στέρλινγκ Μπράουν συνεισέφεραν από τον πάγκο.

Από την άλλη, η βασική πεντάδα των Ράπτορς ήταν αψεγάδιαστη. Ο Καουάι Λέοναρντ έδειξε για πολλοστή φορά ότι αξίζει να είναι ισότιμος διεκδικητής του βραβείου του MVP, με 30 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 5 κλεψίματα αλλά και 12/15 βολές!

Τα highlights του Λέοναρντ

https://www.youtube.com/watch?v=I12ZAjj3t7o

Ο Πασκάλ Σιάκαμ θα πρέπει να είναι το φαβορί για τον πιο βελτιωμένο παίκτη της σεζόν, σημειώνοντας νέο ρεκόρ καριέρας με 30 πόντους κι 11/15 σουτ ενώ ο Σερτζ Ιμπάκα είχε 25 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Τέλος, ο Φρεντ ΒανΒλίτ έχει καθιερωθεί ως βασικός εν απουσία του Κάιλ Λάουρι, σκοράροντας 21 πόντους και μοιράζοντας 8 ασίστ, με άπαντες τους πενταδάτους παίκτες να έχουν τουλάχιστον +16 στο plus/minus!

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=OEygUa83ItY

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…