Κεντρική NBA Η συγκλονιστική απόδοση του Αντετοκούνμπο κόντρα στους Ράπτορς (vid)

Η συγκλονιστική απόδοση του Αντετοκούνμπο κόντρα στους Ράπτορς (vid)

giannis antetokounmpo 4

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε ίσως το πιο επιβλητικό νταμπλ-νταμπλ της καριέρας του και πήρε τους Μιλγουόκι Μπακς στην πλάτη του εντός της 4ης περιόδου αλλά δεν κατόρθωσε να τους τραβήξει μέχρι τη γραμμή του τερματισμού. Οι Τορόντο Ράπτορς πήραν ρεβάνς για τις δύο ήττες νωρίτερα μέσα στη σεζόν κι έφυγαν με το “διπλό” από το Fiserv Forum, πλησιάζοντας τα “ελάφια” σε απόσταση αναπνοής, όσον αφορά την πρωτιά στην Ανατολική Περιφέρεια.

Παρ’όλα αυτά, η στατιστική “μαγεία” του Έλληνα σούπερ-σταρ δεν γίνεται να αγνοηθεί, παρά το ανεπιθύμητο τελικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, ο Αντετοκούνμπο είχε 43 πόντους, 18 ριμπάουντ, 4 ασίστ κι 1 κλέψιμο (κι 6 λάθη…) σε σχεδόν 40 λεπτά συμμετοχής, με 13/20 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 8/11 βολές! Πρόκειται για στατιστικά που παραπέμπουν σε θρυλικούς… σέντερ του NBA, με τον Γιάννη να επιτυγχάνει ταυτόχρονα τη κορυφαία scoring επίδοση της καριέρας του με τη καλύτερη στα ριμπάουντ αντίστοιχα!

Επίσης, ο ηγέτης των Μπακς πέτυχε 3 τρίποντα μόλις για φορά στην 6ετή καριέρα του, φθάνοντας μία εύστοχη “βόμβα” μακριά από την ισοφάριση του ρεκόρ καριέρας του, το οποίο έθεσε τον Απρίλιο του 2016 κόντρα στους Σέλτικς (πηγή: Basketball-reference.com).

Ο Αντετοκούνμπο σκόραρε με συνεχόμενα drive μπροστά σε οποιονδήποτε παίκτη, πέτυχε καλάθια σε τρανζίσιον και μισό γήπεδο, “έσπαγε” την μπάλα όταν έβλεπε ότι η βαρύτητά του τραβά και δεύτερο παίκτη ενώ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι Ράπτορς επέλεγαν συχνά μονή κάλυψη, κάνοντας “κομμάτια” τον προσωπικό του αντίπαλο. Επίσης, ο Γιάννης σκόραρε ερχόμενος από τη base-line ενώ δοκίμασε το χέρι του δίχως δισταγμό από μακριά, με το τελικό, ατομικό αποτέλεσμα να τον δικαιώνει.

Κορυφαίο του χρονικό διάστημα στην αναμέτρηση δεν ήταν άλλο από την 4η περίοδο, καθώς ο Αντετοκούνμπο πέτυχε 18 πόντους ενώ, με 8 δικούς του πόντους πυροδότησε ένα σερί 14-4, το οποίο έφερε το ματς σε ισορροπία με 8 λεπτά για το τέλος! Οι Ράπτορς, όμως, έτρεξαν δικό τους σερί, της τάξεως του 17-5 και πήραν οριστικό κεφάλι στην αναμέτρηση, με τον Γιάννη να γεμίζει περαιτέρω τα στατιστικά του στο garbage time.

Τα highlights του απίθανου Αντετοκούνμπο

https://www.youtube.com/watch?v=hrNRpNXjIMU

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…