Κεντρική NBA Έγραψε ιστορία ο Ντόντσιτς με το πρώτο του τριπλ-νταμπλ! (vid)
NBA

Έγραψε ιστορία ο Ντόντσιτς με το πρώτο του τριπλ-νταμπλ! (vid)

luca doncic mavericks

Μπορεί να μην οδήγησε τους Ντάλας Μάβερικς στον “γλυκό” δρόμο της νίκης αλλά ο Λούκα Ντόντσιτς κατόρθωσε να βάλει το όνομα του στα βιβλία των ρεκόρ. Ο θαυματουργός Σλοβένος, ο οποίος φλερτάρει με την “ταμπέλα” του σταρ προτού κλείσει τα 20 του χρόνια, πέτυχε το παρθενικό τριπλ-νταμπλ της νεαρής καριέρας του κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς, στην ήττα της ομάδας του με 116-106.

Πιο αναλυτικά, ο Ντόντσιτς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε 33 λεπτά συμμετοχής, αν και δεν είχε τα καλύτερα ποσοστά ευστοχίας (4/12 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/5 βολές). Ο νεαρός άσος ήταν ο κορυφαίος παίκτης των Μάβερικς, όντας εξαιρετικός στα οργανωτικά του καθήκοντα μέσω του πικ-εν-ρολ και σκοράροντας περιστασιακά.

Έτσι λοιπόν, ο Ντόντσιτς έγινε ο 2ος νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του NBA που πετυχαίνει τριπλ-νταμπλ σε ένα ματς! Ο πρώην αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης τα κατάφερε σε ηλικία 19 ετών και 327 ημερών, όντας μόλις 10 μέρες μεγαλύτερος από τον κορυφαίο της λίστας, Μαρκέλ Φουλτζ. Το νο.1 του Ντραφτ το 2017 το πέτυχε στις 11 Απριλίου του 2018, σε παιχνίδι -συμπτωματικά- εναντίον των Μπακς, σημειώνοντας 13 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ (αναλυτικά η λίστα εδώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο 3ος της λίστας, Λόνζο Μπολ είχε πετύχει τριπλ-νταμπλ σε ηλικία 20 ετών και 15 ημερών τον Νοέμβριο του 2017, επίσης εναντίον του Μιλγουόκι! Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο περίεργο μοτίβο, το οποίο σχετίζεται με τους αντιπάλους των “ελαφιών”, τα τριπλ-νταμπλ και τους teenagers!

Τα highlights του Λούκα Ντόντσιτς

https://www.youtube.com/watch?v=uCekeEBpwLQ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…