Κεντρική NBA Νίκη για τους Μπακς του Γιάννη, “καθάρισαν” το Ντάλας του Ντόντσιτς (vids)

Νίκη για τους Μπακς του Γιάννη, “καθάρισαν” το Ντάλας του Ντόντσιτς (vids)

giannis antetokounmpo 11

Παρά την ασταθή απόδοσή τους, κυρίως σε 2η και 4η περίοδο, οι Μιλγουόκι Μπακς έριξαν νοκ-άουτ ακόμη μια μικρομεσαία ομάδα του NBA. Τα “ελάφια” επιβλήθηκαν των Ντάλας Μάβερικς με 116-106 και πέτυχαν την 5η συνεχόμενη νίκη τους, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 12-2 από τα Χριστούγεννα κι έπειτα.

Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχει ξανά το κορυφαίο ρεκόρ ολόκληρου του πρωταθλήματος (34-12), εξακολουθώντας να βρίσκεται σε μια τρομερή “πάλη” με τους Τορόντο Ράπτορς ενώ, έφθασε τις 21 εντός έδρας νίκες, καθιστώντας το Fiserv Forum ως το πιο απόρθητο κάστρο της λίγκας!

Όσον αφορά τον Αντετοκούνμπο, ο “Greek freak” είχε 31 πόντους, 15 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 36 λεπτά συμμετοχής, με 10/20 σουτ και 10/12 βολές, κυριαρχώντας κάτω από τη ρακέτα, ανεξάρτητα από το πρόσωπο που τον μάρκαρε. Μπορεί να μην είχε την ευκαιρία να ανταμώσει μέσα στο παρκέ με τον αδερφό του, Κώστα αλλά ο σούπερ-σταρ των γηπεδούχων φρόντισε να δώσει τον καλύτερο αγωνιστικό εαυτό του, ανταποκρινόμενος απόλυτα στις MVP φιλοδοξίες του κοινού.

Ο Έρικ Μπλέντσο είχε 21 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, όντας ξανά ο καλύτερος “συνοδοιπόρος” του Γιάννη, ο Μάλκολμ Μπρόγκντον σταμάτησε στους 19 πόντους, μαζί με 5 κλεψίματα ενώ ο Μπρουκ Λόπεζ είχε 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 τάπες!

Από την άλλη, ο Λούκα Ντόντσιτς σημείωσε το πρώτο του τριπλ-νταμπλ με 18 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ, κάνοντας το κομμάτι του στην international μονομαχία του με τον Αντετοκούνμπο, ο Τζέιλεν Μπράνσον είχε 16 πόντους ενώ ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν έφθασε τους 15 πόντους και τα 15 ριμπάουντ.

Το φιλμ του αγώνα

Οι Μπακς πήραν “κεφάλι” στο σκορ με 36-25, έπειτα από το πέρας 12 λεπτών στην αναμέτρηση, σουτάροντας με 56% στα σουτ εντός πεδιάς και παίρνοντας πόντους από 8 διαφορετικούς παίκτες. Ο Λόπεζ είχε ήδη 3/4 τρίποντα και 3 τάπες, με τον ΝτιΆντρε Τζόρνταν να μένει καθηλωμένος μέσα στη ρακέτα, δίχως να μπορεί αποτελεσματικά να βγει στην περιφέρεια και να τον μαρκάρει ενώ ο Γιάννης είχε 8 πόντους και 5 ριμπάουντ, με τον Ντόριαν Φίνι-Σμιθ να αποτελεί τον μόνο παίκτη που μπορούσε να τον μαρκάρει στοιχειωδώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μάβερικς ήταν πολύ αδύναμοι στην περιφερειακή άμυνα με τον Τζόρνταν στο παρκέ ενώ, πήραν πολύ χαμηλό βαθμό στην προστασία του καλαθιού με τον Τζόρνταν στον πάγκο!

Το σκηνικό, όμως, μεταβλήθηκε στο επόμενο 12λεπτο, με τη μέτρια περιφερειακή άμυνα των Μπακς (αιώνιο πρόβλημα των ομάδων του Μπουντενχόλζερ) να κάνει την εμφάνισή της. Οι Μάβερικς, με τους Μάθιους και Μπράνσον σε εξαιρετική ημέρα, ψαλίδισαν άμεσα τη διαφορά και πήραν προβάδισμα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με σκορ 59-57 υπέρ τους.  Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν τελείως άστοχος (1/7 σουτ) αλλά δημιουργούσε μέσω πικ-εν-ρολ, βλέποντας πάντα την πάσα στη γωνία ενώ οι Μπακς ήταν άστοχοι πίσω από τα 7.25. Ο Αντετοκούνμπο, βέβαια, κυριαρχούσε κάτω από το καλάθι, με τον ΝτιΆντρε Τζόρνταν στο μαρκάρισμά του.

Όταν, όμως, οι Μπακς πιάνουν υψηλά ποσοστά από τη γραμμή του τριπόντου, το γήπεδο “τεντώνει” και η αποστολή της αντίπαλης άμυνας δυσκολεύει επικίνδυνα. Μέσα από το κλασικό, άρτιο spacing που διαθέτουν αλλά και μέσω τρανζίσιον παιχνιδιού, τα “ελάφια” πέτυχαν 6/9 τρίποντα εντός της 3ης περιόδου, έφθασαν σε επιμέρους σκορ 35-25 και πήραν το προβάδισμα ξανά στα χέρια τους, με 92-84.

Κι εκεί που όλα κυλούσαν ρόδινα, με τους Μπακς να απολαμβάνουν ένα άνετο +17 (104-87), οι Μάβερικς αποφάσισαν να ρίξουν λίγο “αλατοπίπερο” στην αναμέτρηση. Υπό την καθοδήγηση του Ντόντσιτς, το Ντάλας έτρεξε ένα σερί 11-0 και διατήρησε άποντους τους Μπακς επί 3.5 λεπτά, κάνοντας το σκορ 104-98 με 4 λεπτά για τη λήξη!

Τα πάντα, όμως, κύλησαν ομαλά ως το τέλος για τους γηπεδόυχους. Μετά το γκολ-φάουλ του Ντόντσιτς, το οποίο διαμόρφωσε το σκορ στο 106-101, ο Αντετοκούνμπο κάρφωσε με μανία στο πρόσωπο του Σλοβένου άσου, οι Μπακς σκόραραν συνολικά 10 πόντους στα τελευταία 3 λεπτά και “καθάρισαν” την υπόθεση-νίκη με τις δύο βολές του Μπρόγκντον (114-106). Την τελική “πινελιά” έβαλε ο Μπλέντσο με ένα βροντερό tomahawk.

Τα highlights του Αντετοκούνμπο

https://www.youtube.com/watch?v=BbG4B5Wx9ZY

Τα highlights του Ντόντσιτς

https://www.youtube.com/watch?v=uCekeEBpwLQ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…