Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Έγραψε ιστορία ο Μιλουτίνοφ

Έγραψε ιστορία ο Μιλουτίνοφ

nikola milutinov olympiakos

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε μία εμφάνιση κυριαρχίας στις δύο ρακέτες και ήταν ο κορυφαίος της δύσκολης νίκης του Ολυμπιακού επί του Χολαργού. Ο Σέρβος έφτασε στο δεύτερο του «double-double» στο φετινό Πρωτάθλημα με 21 πόντους και 17 ριμπάουντ, μετά από εκείνο που είχε στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ (17π, 13ρ.).

Ήταν το 46ο «double-double» της φετινής Betshop Basket League και το τέταρτο για τον Ολυμπιακό αφού σε ανάλογες επιδόσεις έφτασαν ακόμη ο Ζακ ΛεΝτέι κόντρα στον Ήφαιστο και ο Γιώργος Πρίντεζης στο ματς με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Ο Μιλουτίνοφ σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου με τα 17 ριμπάουντ που μάζεψε, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 15 που είχαν ο Κρις Χόρτον της Κύμης στην 5η, ο Δημήτρης Μαυροειδής του Κολοσσού H Hotels στην 11η και ο Σον Έβανς του Ήφαιστου στη 13η αγωνιστική.

Ο Σέρβος είχε οχτώ επιθετικά ριμπάουντ, ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση αφού την ίδια είχε ο Οκτάβιους Έλις του Προμηθέα στο ματς της 4ης αγωνιστικής απέναντι στην ΑΕΚ.

Με τα 17 ριμπάουντ που είχε σήμερα, ο Μιλουτίνοφ έγινε ο 4ος ξένος ριμπάουντερ στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τα 453 και άφησε πίσω του τον Ουόλτερ Μπέρι που στις σεζόν 1992-93 και 1995-96 είχε 436.

«Σκαρφάλωσε» όμως και στις λίστες των ξένων παικτών των «ερυθρόλευκων» στα αμυντικά και τα επιθετικά ριμπάουντ. Με τα εννιά αμυντικά έφτασε τα 270 και μπήκε στην πρώτη πεντάδα της σχετικής λίστας, προσπερνώντας τον Ουόλτερ Μπέρι (261) και τον Ντίνο Ράτζα (263).

Με τα οχτώ επιθετικά του ριμπάουντ έγινε ο 2ος της σχετικής λίστας των ξένων παικτών του Ολυμπιακού, αφού έφτασε τα 183 και ξεπέρασε και σε αυτήν τον Ουόλτερ Μπέρι (175).

Τα 17 ριμπάουντ πάντως δεν συνιστούν ρεκόρ καριέρας για τον 24χρονο σέντερ που είχε 18 στο ματς της 16ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος απέναντι στα Τρίκαλα BC Aries.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο σέντερ του Ολυμπιακού ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της φετινής Betshop Basket League στο ranking με 42 βαθμούς, όσους είχε ο ίδιος στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου απέναντι στον Χολαργό.

Κατά τα άλλα…

*Παίζοντας στο σημερινό παιχνίδι με τον Χολαργό, ο Βασίλης Σπανούλης έφτασε τις 491 συμμετοχές Πρωταθλήματος και προσπερνώντας τον Γιώργο Καλαϊτζή, έγινε ο 4ος της σχετικής λίστας της Betshop Basket League και ο 6ος στη λίστας του Πρωταθλήματος από καταβολής Α’ Εθνικής.

*Με την 352η εμφάνιση του, ο Γιώργος Πρίντεζης ανέβηκε στην 23η θέση της σχετικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, αφήνοντας πίσω του τον Κώστα Χαραλαμπίδη.

*O καθοριστικός για τη νίκη του Ολυμπιακού Γιάνις Στρέλνιεκς, σημείωσε νέο ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα μοιράζοντας οχτώ ασίστ. Ο Λετονός είχε επτά στο ματς της 7ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος απέναντι στον Κόροιβο.

*Η πρώτη περίοδος είχε συνολικά 20 πόντους για τις δύο ομάδες (9-11) ισοφαρίζοντας τη χειρότερη φετινή επίδοση αφού τόσους είχαν Άρης και Ήφαιστος στην τέταρτη περίοδο του μεταξύ τους αγώνα (9-11).

*Το σημερινό ήταν το πρώτο παιχνίδι κανονικής περιόδου του Ολυμπιακού που κρίθηκε στην παράταση, μετά τις 2 Δεκεμβρίου 2015 όταν νίκησε στη Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ με 104-99. Ενδιάμεσα είχε νικήσει στον 4ο τελικό των πλέι οφ του 2016 τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ με 82-81 στο ΟΑΚΑ, σε ματς δύο παρατάσεων.

«400άρης» ο Γιάνκοβιτς

*Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έχοντας 2/2 βολές, ξεπέρασε τα 400 εύστοχες στην καριέρα του στην Betshop Basket League. Έχει πλέον 401/521 (76,96%).

*Ο Ντάνι Αγκμπελέσε μάζεψε 10 ριμπάουντ και έγινε ο πρώτος παίκτης του Χολαργού που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.

*Τα 100 ριμπάουντ ξεπέρασε και ο Τέντι Οκερεαφόρ, που είχε τέσσερα στο σημερινό παιχνίδι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Ράτζα και Κούκοτς στις εξέδρες της «Σταρκ Αρένα»

Στη «Σταρκ Αρένα» οι Ντίνο Ράτζα και Τόνι Κούκοτς. Ο Ντίνο Ράτζα μαζί με τον Τόνι Κούκοτς …