Κεντρική NBA Αποθεώθηκε ο Κάρτερ μέσα στο Τορόντο! (vid)
NBA

Αποθεώθηκε ο Κάρτερ μέσα στο Τορόντο! (vid)

vince carter hawks

Οι οπαδοί των Τορόντο Ράπτορς συνήθιζαν να γιουχάρουν με όλη τους τη δύναμη τον Βινς Κάρτερ από τότε που έφυγε με ανταλλαγή από την αγαπημένη τους ομάδα, στα μέσα της σεζόν 2004-2005. Πλέον, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει κατά πολύ κι ο Καναδάς έχει γίνει ξανά φιλόξενος για τον κορυφαίο dunker στην ιστορία του NBA, ο οποίος επισκέφθηκε ξανά τα παλιά του “λημέρια” χθες με τους Ατλάντα Χοκς.

Όταν ήρθε η ώρα να περάσει στο παρκέ, το κοινό του Τορόντο σηκώθηκε στο πόδι, γνωρίζοντας ότι εκείνη ήταν ίσως η τελευταία φορά που θα έβλεπε τον “Air Canada“, τον παλιό του ήρωα εν δράσει. Ο Κάρτερ ανταπέδωσε το χειροκρότημα με ένα νεύμα και φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του κατευθείαν, ευστοχώντας σε τρίποντο με το που έπιασε την μπάλα στα χέρια του!

Υπενθυμίζεται ότι ο Κάρτερ διανύει ίσως την τελευταία του σεζόν στο NBA, καθώς απέχει μόνο 17 μέρες από το να κλείσει τα 42 του χρόνια! Αυτή τη στιγμή, ο “ιπτάμενος” Βινς είναι ο 6ος γηραιότερος παίκτης στην ιστορία του NBA κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα εισέλθει στο top-5 μέσα στον επόμενο μήνα, ξεπερνώντας τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ! Αν, μάλιστα, κάνει την υπέρβαση και συνεχίσει στο NBA την επόμενη χρονιά, θα γίνει ο πρώτος παίκτης ever με 22 αγωνιστικές σεζόν στο ενεργητικό του!

Ο Κάρτερ αγωνίστηκε στους Ράπτορς τις πρώτες 7.5 σεζόν της καριέρας του, με 23.4 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ ανά αγώνα. Ήταν αυτός που έβαλε την ομάδα στον “χάρτη”, ήταν σταθερά εκ των δημοφιλέστερων NBAers κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Τορόντο, χάρη στα μυθικά του καρφώματα ενώ παραμένει ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του franchise.

Για την ιστορία, οι Ράπτορς επικράτησαν των Χοκς στο χθεσινό ματς με 104-101, χάρη στους 31 πόντους του απόλυτου σούπερ-σταρ, Καουάι Λέοναρντ. Ο Κάρτερ έμεινε στο παρκέ για 13 λεπτά, σκοράροντας 6 πόντους με 2/5 τρίποντα.

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=0DekcYYMxhs

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…