Κεντρική NBA Αποθέωσαν τον Νοβίτσκι μέσα στη Βοστόνη, τον παρακαλούσαν για ένα καλάθι!
NBA

Αποθέωσαν τον Νοβίτσκι μέσα στη Βοστόνη, τον παρακαλούσαν για ένα καλάθι!

dirk nowitzki

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι διανύει το τελευταίο “ταξίδι” της μυθικής καριέρας του, με το πλήρωμα του χρόνου να έχει φθάσει. Ο Γερμανός θρύλος απολαμβάνει στο έπακρο τα τελευταία του παιχνίδια στο NBA, με τους φανς των Μπόστον Σέλτικς να τον αποθεώνουν και να τον… παρακαλούν να μπει στο παρκέ και να πετύχει ένα καλάθι!

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που ο Νοβίτσκι πετύχαινε έστω 2 πόντους, θα έφθανε τους 428 πόντους στα έκτος έδρας παιχνίδια εναντίον της Βοστόνης, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Κόμπι Μπράιαντ, όσον αφορά τους παίκτες από τη Δυτική Περιφέρεια!

Με το παιχνίδι να έχει κριθεί και με τον Νοβίτσκι να μετρά 0/6 σουτ, ο κόουτς των Μάβερικς, Ρικ Κάρλαϊλ, τον ξαναπέρασε στο παρκέ με 2.5 λεπτά για τη λήξη, εκπληρώνοντας την επιθυμία των φιλάθλων της αντίπαλης ομάδας! Οι φανς των Σέλτικς ήταν έτοιμοι να “εκραγούν” σε περίπτωση που ο Νοβίτσκι πετύχαινε κάποιο καλάθι αλλά ο άσος των Μάβερικς δεν τα κατάφερε εν τέλει, αφήνοντας τους πάντες με ένα πολύ μικρό παράπονο!

Τα δύο τελευταία άστοχα σουτ του Νοβίτσκι

Ο Νοβίτσκι ολοκλήρωσε το ματς με 0 πόντους και 0/10 σουτ, μένοντας άποντος για 2η φορά φέτος, καθώς και για 9η φορά σε ολόκληρη την καριέρα του! Το κοινό φώναζε ρυθμικά το όνομά του στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ενώ φρόντισε να δείξει τις φιλικές διαθέσεις του από νωρίς, χαρίζοντάς του ένα standing ovation με την είσοδό του στο παρκέ εντός της 1ης περιόδου.

Το standing ovation των φίλων της Βοστόνης προς τον Νοβίτσκι

“Είμαι απογοητευμένος που δεν μπόρεσα να βάλω ένα σουτ αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την υποδοχή αλλά και το πόσο ήθελαν να σπάσω το ρεκόρ στο φινάλε. Είναι πολύ ωραίο που οι φίλαθλοι στα εκτός έδρας παιχνίδια εκτιμούν όσα έκανες τις δύο τελευταίες δεκαετίες”, τόνισε ο Νοβίτσκι μετά το τέλος του ματς, σε μια ιδαίτερα συναισθηματική βραδιά για τον ίδιο.

Πηγή: http://www.espn.com/nba/story/_/id/25687658/dirk-nowitzki-dallas-mavericks-goes-scoreless-super-emotional-game-td-garden

  • Κάιρι Ίρβινγκ Top 10

    Με Ίρβινγκ η κορυφή του Top 10 (vid)

    Το καλάθι του Κάιρι Ίρβινγκ μπροστά τον Γιόκιτς στην κορυφή του Top 10 Ο Κάιρι Ίρβινγκ με …
  • Ντάλας Μάβερικς - Ντένβερ Νάγκετς Κάιρι Ίρβινγκ

    Μάβερικς – Νάγκετς 107-105

    Ο Ίρβιγνκ με buzzer – beater ξέρανε τους πρωταθλητές Νάγκετς. Με απίθανο buzzer beater μπρ…
  • Κλίπερς - Ατλάντα Χοκς

    Τα αποτελέσματα του NBA

    Τί έγινε τα ξημερώματα στα παιχνίδια του NBA. Ήττα εκτός προγράμματος για τους Κλίπερς στο…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Νίκη των Νικς στο Σαν Φρανσίσκο

Ανησυχία και πάλι για τον Ανουνόμπι στους Νικς. Σημαντική νίκη για παραμονή στην τετράδα π…