Κεντρική NBA Απόλυτος κυρίαρχος με 42 πόντους ο Τζοέλ Εμπίιντ! (vid)
NBA

Απόλυτος κυρίαρχος με 42 πόντους ο Τζοέλ Εμπίιντ! (vid)

joel embiid

Ο Τζοέλ Εμπίιντ θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως ο πιο κυριαρχικός σέντερ του πλανήτη, ένα φυσικό φαινόμενο που μπορεί να αφήσει σύξυλο τον αντίπαλο με την ορμή που μπορεί να επιβάλλει τη θέλησή του πάνω στο παρκέ. Οι Φοίνιξ Σανς βίωσαν για τα καλά αυτό το αίσθημα, καθώς ο Καμερουνέζος σούπερ-σταρ απασφάλισε εναντίον τους και πραγματοποίησε μια εκ των κορυφαίων εμφανίσεων της καριέρας του, οδηγώντας τους Φιλαδέλφια 76ερς σε μια -εν τέλει- αγχωτική νίκη.

Πιο αναλυτικά, ο Εμπίιντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 42 πόντους, 18 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 τάπες σε 36 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 12/23 σουτ και 17/19 βολές! Παρά το γεγονός ότι οι Σίξερς είχαν δώσει αγώνα μόλις 24 ώρες πριν, ο σούπερ-σταρ της ομάδας φαινόταν ακμαίος, ειδικά στην αρχή, καθώς σκόραρε 30 πόντους στο πρώτο ημίχρονο ενώ είχε ήδη φθάσει στα επίπεδα των 20 πόντων και των 10 ριμπάουντ μετά από μονάχα 12 λεπτά συμμετοχής!

Αυτή ήταν η 4η φορά εντός των τελευταίων 25 ετών, κατά την οποία ένας παίκτης σημειώνει μια τέτοια στατιστική γραμμή, με τον Εμπίιντ, μάλιστα, να φθάνει στα επίπεδα των +40 πόντων και των +10 ριμπάουντ για 3η φορά φέτος! Είτε έπαιζε με πρόσωπο, είτε με πλάτη στο καλάθι, οι Σανς δεν ήταν έτοιμοι για το μαρκάρισμά του, καθώς δεν διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό για κάτι τέτοιο. Ο ΝτιΆντρε Έιτον χρειάζεται τρομερή βελτίωση στην άμυνα, αν κι έχει υπάρξει μια μικρή πρόοδος τελευταία ενώ ο Ρισόν Χολμς είναι undersized για τέτοιου είδους μαρκαρίσματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, βέβαια, ότι οι Σίξερς κόντεψαν να χάσουν διαφορά 30 πόντων, καθώς προηγήθηκαν με 99-69, 3 λεπτά πριν από τη λήξη της 3ης περιόδου. Οι Σανς, όμως, ξεκίνησαν να βάζουν μακρινά σουτ και κόντεψαν να κάνουν ιστορική ζημιά αλλά ο Τζέι Τζέι Ρέντικ ευστόχησε σε δύο βολές στο φινάλε κι απέτρεψε το “κάζο”, στέλνοντας τη διαφορά στους 5 πόντους.

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=eNgN0VBg-OM

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αφεντικό στο Λος Άντζελες οι Μάβερικς

Προβάδισμα με 3-2 για τους Μάβερικς και τον Ντόνσιτς. Με μια εμφατική εμφάνιση οι Ντάλας Μ…