Κεντρική NBA Απολύθηκε ο Τομ Θίμποντο!
NBA

Απολύθηκε ο Τομ Θίμποντο!

tom thibodeau

Ο Τομ Θίμποντο αποτελεί πλέον παρελθόν από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, τόσο ως προπονητής, όσο και σαν πρόεδρος των μπασκετικών δραστηριοτήτων της ομάδας, όπως μετέδωσε πρώτος ο ειδήμων του ρεπορτάζ, Σαμς Σαράνια. Τη θέση του θα πάρει προσωρινά ο βοηθός του, Ράιαν Σόντερς, ώσπου να βρεθεί οριστικά ο αντικαταστάτης του.

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Τομ για τις προσπάθειές του και τους ευχόμαστε τα καλύτερα. Τέτοιες αποφάσεις δεν είναι ποτέ εύκολες αλλά οφείλουμε να πάμε μπροστά”, ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Μινεσότα, Γκλεν Τέιλορ, με τον Θίμποντο να ξαφνιάζεται από το τάιμινγκ της απόλυσής του! Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Άντριαν Γουοζναρόφσκι, τα “κακά” μαντάτα ανακοινώθηκαν στον ίδιο από τον εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας, Ίθαν Κάσον, καθώς και τον τζένεραλ μάνατζερ, Σκοτ Λέιντεν, οι οποίοι εισήλθαν στο γραφείο του αμέσως μετά τη νίκη επί των Λέικερς.

Ο ιδιοκτήτης των Γουλβς, μάλιστα, είχε σκεφτεί να απολύσει τον Θίμποντο και πιο νωρίς μέσα στη σεζόν αλλά επέλεξε να περιμένει λίγο ακόμα. Ο Θίμποντο πίστευε ότι ο Τέιλορ θα τον αφήσει να ολοκληρώσει το φετινό του έργο, με δεδομένο ότι η Μινεσότα έχει θετικό ρεκόρ μετά από την ανταλλαγή του Τζίμι Μπάτλερ (15-12).

Η πορεία του Θίμποντο στη Μινεσότα είχε πολλά “επεισόδια”, με την έλευσή του το καλοκαίρι του 2016 να γεμίζει με αισιοδοξία τους φίλους της ομάδας. Ένας ιδιαίτερα έμπειρος κόουτς με σπουδαίες περγαμηνές και καινοτόμες ιδέες θα αναλάμβανε ίσως το πιο ελπιδοφόρο project της εποχής. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν όπως θα έπρεπε.

Η Μινεσότα τερμάτισε με ρεκόρ 31-51 τη σεζόν 2016-17 και τότε ήταν που “τάραξε” τα νερά του NBA, με τον Θίμποντο να επανασυνδέεται με τον Τζίμι Μπάτλερ. Παρά το γεγονός ότι ο Μπάτλερ έχασε 23 ματς, οι Τίμπεργουλβς κατόρθωσαν να μπουν στα πλέι-οφ την περσινή σεζόν έπειτα από 14 χρόνια. Τα ανυπέρβλητα προβλήματα του Μπάτλερ με τους νεαρούς σταρ της ομάδας, όμως,  (Τάουνς, Γουίγκινς) ανατίναξαν το κλίμα από το καλοκαίρι κι έπειτα. Ο Θίμποντο επέλεξε να κρατήσει τον Μπάτλερ στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά το ρεκόρ 4-9 και το τοξικό κλίμα στα αποδυτήρια τον ώθησαν στο να τον ανταλλάξει.

Οι Τίμπεργουλβς έχουν ρεκόρ 19-21 αυτή τη στιγμή αλλά τα πλέι-οφ φαντάζουν πολύ μακρινό ενδεχόμενο στη φετινή, δαιδαλώδη Δύση. Ο Θίμποντο απολύθηκε από τη Μινεσότα με συνολικό ρεκόρ 97-107 και δίχως να αφήσει την κληρονομιά που πολλοί θα περίμεναν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα του έχει σταθερά μια από τις χειρότερες άμυνες του NBA τις 3 τελευταίες σεζόν ενώ ο ίδιος ήρθε στη Μινεσότα ως ειδήμων της άμυνας!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…