Κεντρική NBA Άλλο ένα παιχνίδι απόλυτης κυριαρχίας από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (vid)
NBA

Άλλο ένα παιχνίδι απόλυτης κυριαρχίας από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (vid)

giannis antetokounmpo 12

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε μια από τις γνώριμες εμφανίσεις του κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς, ανάλογες με αυτές που αρμόζουν σε έναν all-around σούπερ-σταρ της δικής του κλάσης. Ο “Greek freak” οδήγησε τα “ελάφια” στη νίκη με 116-106 και τους διατήρησε στην κορυφή ολόκληρης της λίγκας!

Ειδικότερα, ο Έλληνας σούπερ-σταρ ολοκλήρωσε το ματς με 31 πόντους, 15 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 36 λεπτά συμμετοχής, με 9/18 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 10/12 βολές. Ο Αντετοκούνμπο σκόραρε με drives στο τρανζίσιον, με τον απίθανο διασκελισμό του να χρησιμοποιείται ως κύριο “όπλο”, χρησιμοποίησε τη δύναμή του ενώ επιτέθηκε πολλαπλές φορές πάνω στον ΝτιΆντρε Τζόρνταν όταν ο σέντερ των Μαβς βρισκόταν στο μαρκάρισμά του. Η συνθήκη αυτή λάμβανε χώρα στο πικ-εν-ρολ, με τον Γιάννη ως χειριστή της μπάλας, προκειμένου να βρει χώρο και να πάρει τα βήματα προς το καλάθι.

“Μελανά” σημεία για τον Αντετοκούνμπο αποτέλεσαν τα 4 φάουλ, με ορισμένα από αυτά να είναι επιθετικά (ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Έλληνα φόργουορντ) ενώ υπέπεσε και σε 5 λάθη.

Αυτό ήταν το 7ο φετινό παιχνίδι του Γιάννη με +30 πόντους και +15 ριμπάουντ, όντας 3ος σε ολόκληρο το NBA στην εν λόγω κατηγορία (Ντέιβις και Εμπίιντ μπροστά του) ενώ έφθασε τα 7 ματς καριέρας με +30 πόντους, +15 ριμπάουντ και +5 ασίστ. Τα τελευταία 30 χρόνια, μόνο ο Άλβιν Ρόμπερτσον κι ο Γκλεν Ρόμπινσον έχουν φθάσει σε τέτοια νούμερα, φορώντας τη φανέλα των Μπακς και το πέτυχαν μόνο μία φορά έκαστος!

https://twitter.com/statmuse/status/1087482254559981571

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντετοκούνμπο πέτυχε το 17ο τρίποντό του ενώ, αυτό ήταν μόλις το 3ο παιχνίδι του εντός της τρέχουσας σεζόν δίχως κάποιο κλέψιμο ή τάπα!

Τα highlights του Αντετοκούνμπο

https://www.youtube.com/watch?v=BbG4B5Wx9ZY

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…